eur:
386.75
usd:
363.55
bux:
56186.57
2023. szeptember 22. péntek Móric
Johannesburg, 2018. július 17.Barack Obama volt amerikai elnök beszédet mond a Nobel-békedíjas Nelson Mandela néhai dél-afrikai elnök születésének századik évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a johannesburgi Bidvest Wanderers Stadionban 2018. július 17-én. Mandela, a Dél-afrikai Köztársaság első fekete bőrű államfője 1918. július 18-án született, és 2013. december 5-én, 95 éves korában hunyt el. (MTI/EPA)
Nyitókép: -

Bombát küldtek Obamának és Hillary Clintonnak is

Robbanószerkezetet küldtek Hillary Clinton volt demokrata párti elnökjelölt és Barack Obama korábbi elnök címére is.

A robbanószerkezetet mindkét politikus esetében az irodájukba küldték, és a levelek között találta meg a titkosszolgálat.

A Hillary Clintonnak küldött csomagot október 23-án este, míg az Obamának szánt küldeményt szerda reggel találták meg a posta szortírozása közben.

A közlés szerint egyik korábbi politikus sem volt veszélyben.

Az ügyről Donald Trumpt elnököt is tájékoztatták, és a Fehér Ház komolyan kezeli az eseteket.

Gyanús csomagokra bukkantak később az elnöki hivatal postázójánál, valamint a CNN hírtelevízió New York-i irodáiban is. A hírtelevízió szerkesztőségét kiürítették.

A The New York Times meg nem nevezett rendőrségi forrásokra hivatkozva azt jelentette, hogy a robbanószerkezetek a Soros György lakására hétfőn küldött csőbombához hasonlatosak. Azt az esetet terrorcselekménynek minősítették, a vizsgálatban a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is részt vesz, és keddtől terrorelhárító szakembereket küldtek minden olyan New York-i helyiséghez, amelynek bármi köze is van Soroshoz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.22. péntek, 18:00
Vecsei Miklós
felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×