eur:
393.24
usd:
368.27
bux:
66067.88
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Barcelonai gázolás - A ZDF szerint három német halt meg

A ZDF német televíziós csatorna értesülése szerint három német állampolgár van a csütörtöki barcelonai gázolásos merénylet halálos áldozatai között.

A televízió spanyol belbiztonsági forrásra hivatkozott, de a hír forrását pontosabban nem jelölte meg. Azt leszögezte ugyanakkor, hogy a tettesként gyanúsítottaknak nincs közük Németországhoz.

A spanyol rendőrség szerint egyértelműen terrorista támadásról volt szó azzal a céllal, hogy annyi embert öljenek meg, amennyit csak tudnak.

A támadással kapcsolatban korábban egy robbanás is történt Alcanar településen egy házban. Ott egy vagy két ember meghalt vagy az egyik csak megsebesült.

A két letartóztatott közül egy marokkói, a másik Melilla spanyol észak-afrikai enklávéból való spanyol állampolgár. A térség két különböző városában fogták el őket. Egyikük sem volt azonban a gépkocsi vezetője, de közük volt a merénylethez. A sofőrt még nem sikerült elfogni.

Annak a személynek, akit agyonlőttek, amikor korábban nekiment egy útellenőrző posztnak, vélhetőleg nem volt köze a barcelonai merénylethez.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Ha igazán izgalmas tőzsdei befektetéseket keresünk, akkor néha érdemes lehet kitágítani a fókuszunkat a megszokott „állampapír-OTP-nagy amerikai cégek" nexusából, és akár egészen távoli országok részvénypiacain is körülnézni. Elemzésünkben pontosan erre teszünk kísérletet, egy olyan ország egyik legizgalmasabb iparágából szemezgetünk, amely számos elemzők várakozása alapján óriási növekedés és gazdasági fejlődés előtt áll.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×