eur:
393.22
usd:
367.87
bux:
65951.82
2024. április 24. szerda György

Titokzatos személytől jött minden idők legnagyobb magánadománya az ENSZ Gyermekalapjához

Minden idők legnagyobb, hatmillió eurós (1,8 milliárd forintos) magánadományát kapta az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) egy finn magánszemélytől.

Az illető az óriási pénzösszeg adományozásáról akkor döntött, amikor sajtójelentésekben és fotókon szembesült a szíriai emberek borzasztó életkörülményeivel - közölte kedden a UNICEF finn bizottságának szóvivője.

Kirsi Haru elmondta, hogy az adományból kétmillió eurót Szíriába juttatnak el, 1,5 millióval Vietnamban és Bolíviában élő gyermekeket fognak segíteni. A maradékot általános segélynyújtásra fordítják.

Haru hozzátette, hogy az adományozó kérte kiléte titokban tartását.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×