INFORÁDIÓ
2022. január 22. szombat
Artúr, Vince

unicef

2021.11.20. 15:33

A lelki egészségért kampányol az UNICEF Magyarország a gyermekek világnapján

A világnap estéjén húsz magyar településen számos ikonikus épület és köztéri alkotás kap kék díszkivilágítást, így emlékeztetve a gyermekjogok fontosságára. A többi között kék fényben úszik majd a MÜPA, a Duna Aréna és a Puskás Aréna, a pécsi Tv-torony, a tatabányai Turul-szobor, a tatai Fellner Jakab Kilátó, valamint a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó.
2021.10.05. 07:10

Minden hetedik tizenéves valamilyen mentális zavarral küzd

A koronavírus-járvány világszerte rontott a gyerekek és fiatal felnőttek mentális állapotán, amelyre sokkal több figyelmet kell fordítania a kormányoknak - figyelmeztetett kedden közzétett jelentésében az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF).
2021.08.30. 14:25

A WHO és az Unicef is az iskolák újranyitását szorgalmazza

„Kiemelkedő jelentőséget” tulajdonít az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) és Gyermekalapja (Unicef) annak, hogy idén ősztől Európa iskoláiban jelenléti oktatással folytatódjon a tanítás, megerősített járványbiztonsági intézkedések mellett.
2021.03.22. 13:42

Jakabos Zsuzsanna örömest fejest ugrott ebbe a projektbe

Földünkön több mint 1,42 milliárd embert, köztük 450 millió gyermeket fenyeget a tiszta víz hiánya. Ez azt jelenti, hogy 5-ből 1 gyermek nem jut annyi vízhez, ami fedezi mindennapi szükségleteit – írta a víz világnapján nyilvánosságra hozott jelentésében az UNICEF. Az UNICEF Magyarország saját gyűjtést indított, amelyhez bárki csatlakozhat – így tett Jakabos Zsuzsanna Európa-bajnok úszó is.
2021.03.19. 13:03

Utolsó csepp – Nyakunkon az újabb válság

A világon minden ötödik gyerek nem jut elég vízhez – figyelmeztetett az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF). A problémát csak súlyosbítja az éghajlatváltozás.
2021.02.24. 09:01

Vírushelyzet: mellbevágó felmérés látott napvilágot a gyerekekről

Több mint 10 ezer gyerek és fiatal vett részt azon az online felmérésen, amelynek célja az EU Gyermekjogi Stratégiájának és Gyermek-garanciájának formálása. Az így készült jelentésből kiderül, hogy sok gyerek boldogtalan, gyakoriak a mentális problémák és a többség örülne a kevesebb házi feladatnak.
2021.02.20. 18:53

UNICEF: most van itt a vakcinaadományozás ideje

A szervezet vakcinaprogramjának vezetője, Robin Nandy úgy véli: a fejlett országoknak azelőtt kellene adományozniuk a rendelkezésükre álló oltásmennyiségből a fejlődő országok számára, mielőtt teljes lakosságukat immunizálják.
2020.12.07. 20:58

Nemi betegségek: Magyarországon nem drámai a helyzet, de…

Az AIDS elleni küzdelem világnapján új edukációs programmal jelentkezik az UNICEF Magyarország. A MAC AIDS Fund támogatásával útjára indított kezdeményezés célja a nemi úton átadható betegségek terjedésének megakadályozása a fiatalok körében. A program keretében megvalósuló reprezentatív felmérés elsősorban arra kereste a választ, hogyan vélekedik a társadalom a szexuális nevelésről.
2020.11.28. 16:00

Gyermekbántalmazás: egy-egy pofon tényleg belefér?

Ismerd fel és tegyél ellene címmel gyermekbántalmazás elleni kampányt indított az UNICEF Magyarország. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet: a gyermekek védelme a társadalom közös felelőssége.
2020.11.19. 19:53

Egy egész generáció jövője került veszélybe a Covid miatt

A koronavírus-járvány komoly hatással van a gyerekek életére – írja legújabb, a gyermekek világnapja előtt nyilvánosságra hozott jelentésében az UNICEF. Miközben a fertőzött gyerekek tünetei általában enyhék, a növekvő fertőzöttségi adatok és a járvány oktatásra, valamint táplálásra gyakorolt hosszú távú hatásai egy egész generáció jóllétét fenyegetik.
2020.09.20. 18:44

Újra felbukkantak halálos gyerekbetegségek

Naponta 7000 gyereket ölnek meg olyan betegségek, amelyek viszonylag egyszerűen megelőzhetők lennének. Ezen kórokozóknak már el kellett volna tűnniük a Föld színéről, mégis léteznek, sőt sok esetben ismét támadásba lendülnek – figyelmeztet az UNICEF. A szervezet "harcot hirdetett" a helyzet javításáért.
2020.06.28. 10:01

Letaglózó képet fest egy hazai felmérés a karantén hatásairól

A lakosság többsége lelkileg megterhelőnek érezte a járvány miatt kialakult helyzetet, amely számos változás mellett sok esetben a családon belüli feszültség megnövekedésével és az otthoni munkamegosztás arányainak eltolódásával járt együtt – utóbbi mértékéről másként vélekednek a nők és a férfiak.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018