INFORÁDIÓ
2022. december 5. hétfő
Vilma

unicef

2022.08.07. 14:51

Kolerajárvány tört ki Afganisztánban

Már legalább 12 halottja van az észak-afganisztáni Dauzdzsán tartományban kitört kolerajárványnak a helyi egészségügyi központ vasárnapi közlése szerint.
2022.07.31. 08:47

Az ENSZ ivóvízhiányra figyelmeztet

Körülbelül négymillió ember ellátása kerülhet veszélybe Líbiában, ha nem kezdik meg az ivóvízellátó rendszerek karbantartását - jelentette helyi idő szerint szombaton a Libyaobserver című tripoli hírportál az ENSZ Gyermekalapjára (UNICEF) hivatkozva.
2022.07.06. 09:09

Drámai eredményt hozott egy UNICEF-felmérés a magyar fiatalok körében

Az UNICEF Magyarország friss, reprezentatív felmérése szerint a 13-25 éves korosztály túlnyomó többségét napi szinten foglalkoztatják a klímaváltozás kérdései, 90 százalékuk állítja, hogy kifejezetten szorongást él meg a témával kapcsolatban. Lényeges visszajelzés, hogy a magyar fiatalok háromnegyede személyesen, áldozatok árán is kész tenni azért, hogy elkerülhessük a természeti katasztrófát – nekik szól a gyermekvédelmi szervezet ősszel induló „Klímahősök” programja, aminek célja, hogy a szorongást valódi tudással, generációk közötti párbeszéddel és cselekvéssel váltsa fel.
2022.05.30. 06:15

39 ország bő 20 millió gyereke vérében magas az ólomszint

Világszerte veszélybe kerülhetnek a gyerekek a fejlett országok túlfogyasztása miatt - áll az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) jelentésében, amelyben kiemelik, hogy több gazdag ország még a saját határain belül élő gyermekek egészségére sem figyel kellőképpen.
2021.11.20. 15:33

A lelki egészségért kampányol az UNICEF Magyarország a gyermekek világnapján

A világnap estéjén húsz magyar településen számos ikonikus épület és köztéri alkotás kap kék díszkivilágítást, így emlékeztetve a gyermekjogok fontosságára. A többi között kék fényben úszik majd a MÜPA, a Duna Aréna és a Puskás Aréna, a pécsi Tv-torony, a tatabányai Turul-szobor, a tatai Fellner Jakab Kilátó, valamint a székesfehérvári MOL Aréna Sóstó.
2021.10.05. 07:10

Minden hetedik tizenéves valamilyen mentális zavarral küzd

A koronavírus-járvány világszerte rontott a gyerekek és fiatal felnőttek mentális állapotán, amelyre sokkal több figyelmet kell fordítania a kormányoknak - figyelmeztetett kedden közzétett jelentésében az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF).
2021.08.30. 14:25

A WHO és az Unicef is az iskolák újranyitását szorgalmazza

„Kiemelkedő jelentőséget” tulajdonít az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) és Gyermekalapja (Unicef) annak, hogy idén ősztől Európa iskoláiban jelenléti oktatással folytatódjon a tanítás, megerősített járványbiztonsági intézkedések mellett.
2021.03.22. 13:42

Jakabos Zsuzsanna örömest fejest ugrott ebbe a projektbe

Földünkön több mint 1,42 milliárd embert, köztük 450 millió gyermeket fenyeget a tiszta víz hiánya. Ez azt jelenti, hogy 5-ből 1 gyermek nem jut annyi vízhez, ami fedezi mindennapi szükségleteit – írta a víz világnapján nyilvánosságra hozott jelentésében az UNICEF. Az UNICEF Magyarország saját gyűjtést indított, amelyhez bárki csatlakozhat – így tett Jakabos Zsuzsanna Európa-bajnok úszó is.
2021.03.19. 13:03

Utolsó csepp – Nyakunkon az újabb válság

A világon minden ötödik gyerek nem jut elég vízhez – figyelmeztetett az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF). A problémát csak súlyosbítja az éghajlatváltozás.
2021.02.24. 09:01

Vírushelyzet: mellbevágó felmérés látott napvilágot a gyerekekről

Több mint 10 ezer gyerek és fiatal vett részt azon az online felmérésen, amelynek célja az EU Gyermekjogi Stratégiájának és Gyermek-garanciájának formálása. Az így készült jelentésből kiderül, hogy sok gyerek boldogtalan, gyakoriak a mentális problémák és a többség örülne a kevesebb házi feladatnak.
2021.02.20. 18:53

UNICEF: most van itt a vakcinaadományozás ideje

A szervezet vakcinaprogramjának vezetője, Robin Nandy úgy véli: a fejlett országoknak azelőtt kellene adományozniuk a rendelkezésükre álló oltásmennyiségből a fejlődő országok számára, mielőtt teljes lakosságukat immunizálják.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018