eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Mol-INA-ügyről tárgyalt a horvátokkal Szijjártó

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyniniszter a Dubrovniki Fórum alkalmával kétoldalú megbeszélést folytatott Tomislav Panenic horvát gazdasági miniszterrel, akivel egyebek mellett a Mol-INA-ügyről is egyeztetett.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleményében kifejtették: a találkozón Szijjártó Péter megerősítette, hogy Magyarország "az elmérgesedett vita helyett az együttműködésben érdekelt", ehhez azonban arra van szükség, hogy a Mol INA-val kapcsolatos "ésszerű, üzletszerű és logikus döntéseit horvát oldalról ne akadályozzák".

Mint írták, a horvát miniszter megerősítette kormánya elkötelezettségét az LNG-terminál megépítése mellett.

"Elvárjuk Horvátországtól, hogy kétoldalú és európai kötelezettségeinek megfelelően minél előbb tegye lehetővé a kétirányú gázforgalmazást a horvát-magyar gázvezeték-összeköttetésen" - idézi a közlemény Szijjártó Pétert.

A Dubrovniki Fórum nemzetközi konferenciát először 2006-ban rendezték meg állam- és kormányfők részvételével. A házigazda Horvátország akkoriban kezdte meg csatlakozási tárgyalásait az Európai Unióval, amelynek 2013 óta a tagja.

Az idei konferencia mottója Európa megerősítése, különös tekintettel a kontinens északi és déli térségei közötti együttműködésre. A nemzetközi konferencián Magyarország, Szlovénia, Litvánia és Bulgária köztársasági elnöke is részt vett, Csehország, Szlovákia, Románia, Ausztria és Észtország pedig miniszteri szinten képviseltette magát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×