eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Az amerikai hatóságok ismerik az isztambuli merénylet kitervelőjét

Az isztambuli merénylet feltételezett kitervelője és irányítója a csecsen Ahmed Csatajev nem ismeretlen az amerikai belbiztonsági és terrorellenes harccal foglalkozó szervek számára - közölte pénteken Michael McCaul republikánus képviselő, a képviselőház belbiztonsági bizottságának vezetője a CNN hírtelevízióban.

"Miközben hollétéről nem tudni, a dzsihadistákhoz fűződő kapcsolatrendszerét jól, részletes adatokkal dokumentáltan nyilvántartjuk" - fogalmazott McCaul. A képviselő szerint Ahmed Csatajev "valószínűleg az első számú ellenség Oroszország észak-kaukázusi régiójában". A texasi politikus beszámolt arról is, hogy az Egyesült Államok információi szerint Csatajev többször is járt Szíriában, és az Iszlám Állam hadműveleteiért felelős vezető egyik legfőbb segítője lett.

McCaul török hírszerzési forrásokra hivatkozva erősítette meg, hogy Csatajev koordinálta az isztambuli három öngyilkos merénylő akcióit. Tavaly az amerikai pénzügyminisztérium felvette a nyilvántartott terroristák listájára Csatajevet is, akiről már akkor jelezték, hogy terrorakciókra készül az Egyesült Államok és Törökország ellen. Amerikai vélemény szerint a csecsen származású terroristának mintegy százharminc dzsihadistából álló csapata van.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×