eur:
394.22
usd:
370.25
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A francia légierő ismét az Iszlám Állam rakkai székhelyét bombázza

A francia légierő ismét légi csapásokat hajt végre, az elmúlt napokban harmadik alkalommal, az Iszlám Állam dzsihadista szervezet rakkai székhelye ellen, Szíria északi részén - közölte kedd este Jean-Yves Le Drian francia védelmi miniszter.

"Ebben a pillanatban tíz francia vadászbombázó Rakkát támadja" - mondta a tárcavezető a TF1 francia kereskedelmi televízió híradójában négy nappal a 129 áldozattal járó párizsi merényletek után, amelyeket az Iszlám Állam vállalt magára.

Francois Hollande francia államfő még azelőtt, hogy a terrorszervezet kiadta volna az erről szóló közleményét, a merényletsorozatot "egy dzsihadista hadsereg, az Iszlám Állam által elkövetett háborús tettnek" nevezte, amely ellen Franciaország "kíméletlenül fel fog lépni bel- és külföldön". Később azt is bejelentette, hogy Franciaország fokozni fogja a szíriai légi csapásokat.

"Franciaországnak van egy megjelölt ellensége, ez az Iszlám Állam, határozottan fel kell ellene lépni, minden eszközzel, bel- és külföldön, egészen addig, amíg megsemmisül" - hangsúlyozta a francia védelmi miniszter.

Francois Hollande a parlament két háza, a nemzetgyűlés és a szenátus együttes ülése előtti hétfői felszólalásában jelezte, hogy a Charles de Gaulle repülőgéphordozó-anyahajó csütörtökön elindul a Földközi-tenger keleti térsége felé, s ezzel Franciaország megtriplázza az erejét a térségben.

Jelenleg 12 bombázót állomásoztat a francia légierő az Egyesült Arab Emirátusokban és Jordániában, amelyekkel az Iszlám Állam szíriai és iraki állásait támadják.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×