INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Robbantással fenyegetőzött egy férfi az isztambuli amerikai nagykövetségnél

InfoRádió / MTI
Õrizetbe vettek pénteken a török hatóságok egy öngyilkos merénylettel fenyegetőző férfit az Egyesült Államok isztambuli nagykövetségénél - adta hírül a DHA török hírügynökség.

A különleges erők fogták el a gyanúsítottat, a rendőrség kihallgatja a férfit, aki hírügynökségi beszámolók szerint valószínűleg valamilyen mentális betegségben szenved.

A Hürriyet című török napilap azt írta, hogy a rendőrség lezárta a környéket. A Dogan török hírügynökség úgy tudja, hogy az amerikai diplomáciai képviselet a legjobban védett követség Isztambulban.

A városban fokozott biztonsági készültséget léptettek életbe január óta, amikor öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a történelmi Sultanahmet negyed egyik rendőrőrsénél. A támadásban egy rendőrtiszt meghalt, egy másik megsebesült.

2013-ban az Egyesült Államok ankarai nagykövetségénél hozott működésbe testére erősített robbanószerkezetet egy merénylő, s egy török biztonsági őrt magával rántott a halálba. Később egy marxista csoport magára vállalta a merénylet elkövetését.

A címlapról ajánljuk