eur:
394.22
usd:
364.96
bux:
65556.24
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Robbantással fenyegetőzött egy férfi az isztambuli amerikai nagykövetségnél

Õrizetbe vettek pénteken a török hatóságok egy öngyilkos merénylettel fenyegetőző férfit az Egyesült Államok isztambuli nagykövetségénél - adta hírül a DHA török hírügynökség.

A különleges erők fogták el a gyanúsítottat, a rendőrség kihallgatja a férfit, aki hírügynökségi beszámolók szerint valószínűleg valamilyen mentális betegségben szenved.

A Hürriyet című török napilap azt írta, hogy a rendőrség lezárta a környéket. A Dogan török hírügynökség úgy tudja, hogy az amerikai diplomáciai képviselet a legjobban védett követség Isztambulban.

A városban fokozott biztonsági készültséget léptettek életbe január óta, amikor öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a történelmi Sultanahmet negyed egyik rendőrőrsénél. A támadásban egy rendőrtiszt meghalt, egy másik megsebesült.

2013-ban az Egyesült Államok ankarai nagykövetségénél hozott működésbe testére erősített robbanószerkezetet egy merénylő, s egy török biztonsági őrt magával rántott a halálba. Később egy marxista csoport magára vállalta a merénylet elkövetését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×