eur:
389.48
usd:
361.84
bux:
68642.7
2024. május 7. kedd Gizella

A génkezelt növények virágporát tartalmazó méz is engedélyköteles

Az Európai Unió bírósága szerint génkezelt élelmiszernek minősül az a méz, amely génmódosított növények virágporát is tartalmazza.

A Luxembourgban kihirdetett ítélet szerint ezekre a méztermékekre is alkalmazni kell a GMO-növényekkel kapcsolatos uniós szabályozást, így az engedélyeztetési rendszert is. A testület ugyanakkor azt is megállapította, hogy a virágpor nem minősül génkezelt szervezetnek, mert nem képes genetikai anyagának átadására.

Német méhészek azért fordultak az uniós bírósághoz, mert mézükben és étrend-kiegészítőként forgalmazott virágporukban a közeli földeken termesztett, génkezelt kukoricaféleség génjeit mutatták ki, és a testület kimondta, hogy ezeket a termékeket előzetes engedélyezés nélkül nem lehet forgalomba hozni.

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×