eur:
394.56
usd:
369.8
bux:
65127.71
2024. április 19. péntek Emma

Der Standard: "Mesterházy nem nevezhető nehezen kezelhető személyiségnek"

A Magyar Szocialista Párt kormányfőjelöltjéről és választási esélyeiről írt pénteki számában a bécsi Der Standard.

A választás időpontját még nem tűzte ki Sólyom László államfő, de a Heti Válasz e heti számának adott interjúja szerint az időpont valószínűleg áprilisban lesz. A parlamenti pártok már megnevezték kormányfőjelöltjeiket. A Jobbik Vona Gábort, a Fidesz Orbán Viktort indítja. Az MSZP, amelyet közvélemény-kutatások szerint súlyos vereség fenyeget, a 35 éves Mesterházy Attilát jelölte - írta a liberális osztrák napilap.

Csütörtökön, egy külföldi újságírókkal rendezett sajtóbeszélgetésen Mesterházy bizakodónak mutatkozott azt illetően, hogy a választásokig hátralévő több mint négy hónapban ő és pártja még szavazatokat tud szerezni.

"Vissza akarjuk nyerni azokat a választókat, akik 2002-ben és 2006-ban megtiszteltek minket a bizalmukkal" - idézte a szerző Mesterházyt. Ezeken a választásokon több mint negyven százalékot ért el az MSZP. Választási elemzések szerint a szocialistákra nézve katasztrofális európai parlamenti választásokon a korábbi szocialista szavazók otthon maradtak, és - egyelőre - nem szavaztak a jobboldali pártokra - írta a Der Standard.

A szocialisták miniszterelnök-jelöltjét ékesszóló, de karizmával alig rendelkező politikusként jellemezte a szerző. Az, hogy jelöltté választása után levágatta kackiás szakállát, külsőleg is erősíti a benyomást, hogy nem nevezhető nehezen kezelhető személyiségnek - tette hozzá.

A harmincas évei közepén járó politikus szerint jelölése arra utaló jelzés, hogy az MSZP meg akar újulni. Mesterházy azon kevés vezető politikusok közé tartozik az MSZP-ben, akiknek nincsenek ellenségei. Hogy ez előny-e, az majd elválik - vélekedett a bécsi újság.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×