eur:
400.81
usd:
366.41
bux:
74213.32
2024. október 11. péntek Brigitta

Iránban az enyhülést jelzi egy ügyész felmentése

Iránban felmentette tisztségéből az új mérsékeltnek számító főbíró azt az ügyészt, aki az elnökválasztás utáni tiltakozások miatt őrizetbe vett ellenzékiek perében képviseli a vádat.

A teheráni iráni hírügynökség szerint Szadek Laridzsáni emellett elrendelte a bebörtönzött ellenzékiek állítólagos bántalmazásáról szóló hírek cenzúrázását. A menesztett ügyész nevéhez fűződik több mint 120 újság megjelenésének betiltása, valamint számos, a rendszert bíráló újságíró és politikai aktivista bebörtönzése. Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök korábban azt követelte, hogy az igazságszolgáltatás legyen határozott az ellenzék hangadóival szemben indult eljárásokban.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor péntek reggel: a szerdai strasbourgi vita "rock and roll" volt

Interjút adott Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádiónak péntek reggel. Szerinte Strasbourgban annak a bejelentése történt meg szerdán, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt, és azt is megmondták, ki vezesse. De Orbán Viktor bejelentette "az ellenállást". Meghirdette a 2025-ben reményei szerint 3-6 százalékos gazdasági növekedést szavatoló gazdasági stratégiát, 3 elemet fel is fedett.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.11. péntek, 18:00
Lánszki Regő
az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, országos főépítész
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×