eur:
388.37
usd:
361.94
bux:
69095.01
2024. május 9. csütörtök Gergely

Negyven évi börtönre ítélték a hírhedt drogbárót

Gyilkosságok elkövetése miatt negyven évi szabadságvesztésre ítéltek Mexikóban szerdán egy hírhedt drogbárót.

Rafael Caro Quintero áldozatai között volt az amerikai kábítószer-ellenes ügynökség (DEA) egyik ügynöke. Enrique "Kiki" Camarenát 1985-ben raboltatta el, majd gyilkolta meg a most elítélt Quintero. A gyilkosság komoly feszültséget teremtett Mexikó és az Egyesült Államok között.

Az akkoriban "keresztapának" is nevezett Quintero 1985-ben azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy felajánlotta a mexikói kormánynak: kifizeti a közép-amerikai ország külső adósságát.

A drogbárót egyik bűntársával, Ernesto Fonsecával fogták perbe. Az ellenük felhozott vádak alapján elvileg akár 199, illetve 150 évi szabadságvesztés is kiszabható lett volna rájuk, de a nyugat-mexikói Jalisco szövetségi államban lefolytatott tárgyalás végén a bíró 40 évi börtönbüntetést rótt ki rájuk, mert 1985-ben ez volt a legszigorúbb büntetési tétel.

Címlapról ajánljuk

A kínai elnök már az Oroszlános udvarban

Katonai ceremóniával fogadták Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát csütörtökön a budai Vár Oroszlános udvarában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Itt vannak a kormány legújabb bejelentései, Orbán Viktor is megszólal még ma

Itt vannak a kormány legújabb bejelentései, Orbán Viktor is megszólal még ma

10 óra 30 perces kezdettel hirdette meg a kormány e heti sajtótájékoztatóját, a Kormányinfóról a Portfolio élőben tudósít. A bejelentések jó részét délutánra tartogatja a kormány: ma 17.30-tól Orbán Viktor miniszterelnök és a Budapesten tartózkodó kínai elnök is bejelentést tesz - közölte Gulyás Gergely kancelláriaminiszter. Ismertették viszont a CSOK Plusz friss igénybevételi számait, szó volt a Ferihegyre közlekedő vasút esetleges kínai közreműködéssel történő megépítéséről és a kórházak adósságrendezéséről, a műtéti várólisták csökkentéséről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×