eur:
389.39
usd:
363.55
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Veszélyesebb a videojáték, mint a cigaretta?

A számítógépes játékokon is olyan egészségügyi figyelmeztetések jelenhetnek meg, mint a cigarettás dobozokon - legalábbis ezt az ajánlást tartalmazza a brit kormányfő megbízásából készített jelentés.

A Tanya Byron által készített dokumentum szerint a figyelmeztető feliratok feltüntetésével lehetne megvédeni a gyermekeket a videojátékokban látható erőszakos tartalmaktól.

A jelentés annak kapcsán készült, hogy egyre többen vélekednek úgy: a videojátékok károsítják a gyerekek értékrendjének fejlődését, és erőszakos cselekedetekre sarkallják őket.

A dokumentum azt az ajánlást is tartalmazza, hogy megbírságolhassák azokat a forgalmazókat, akik a korhatáros játékokat túl fiatal gyerekeknek adják el. Sőt, akár ötéves börtönbüntetéssel is szóba jöhet.

Tanya Byron szerint a gyermekek növekvő internethasználata is veszélyeket rejt magában. "A szülők félnek a gyermekeiket az utcán hagyni, ezért inkább a házban tartják, ahol az online veszélyeknek teszik ki őket" - mondta a pszichológus.

A szakember úgy véli, kampányt kellene indítani a szülők és tanárok bevonásával, és egy nekik szóló oktatással biztosítani lehetne, hogy a gyerekek a világhálón leselkedő károk helyett hasznot húzhassanak az internetezésből.

Korábban a Manhunt nevű számítógépes játékról állították, hogy a benne látottak alapján gyilkolta meg egy brit fiatal társát, Stefan Pakeerah-t. A rendőrség ugyanakkor cáfolta az összefüggést. A sziftver második részének forgalmazását több országban betiltották.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 18:38
×
×
×
×