eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Tűzparancs: Mindenáron el kell kerülni a fogságba esést

Az izraeli hadsereg parancsba adta katonáinak, hogy nyissanak tüzet, ha palesztin fegyveresek megpróbálnak foglyul ejteni közülük valakit - akkor is, ha ezzel saját bajtársuk életét is veszélyeztetik - adta hírül az izraeli közszolgálati rádió csütörtökön.

A rádió a Gázai övezet határa mentén szolgáló egyik tartalékos alakulat tagjától értesült a parancsról, amely tudomása szerint azt célozza, hogy "mindenáron" elkerüljék Gilád Salit izraeli tizedes esetének megismétlődését.

Salitot palesztin fegyveres csoportok ejtették foglyul egy közös rajtaütésben 2006 júniusában, s mint azóta kiderült, zavarba esett társai nem nyitottak tüzet az emberrablókra.

A tizedes mindmáig fogságban van, szabadulásáért cserébe több száz bebörtönzött palesztin szabadon engedését követeli Izraeltől a Gázai övezetben hatalmon lévő iszlamista Hamász mozgalom az egyiptomi közvetítőkkel zajló tárgyalásokon.

Az izraeli hadsereg szóvivője nem volt hajlandó magyarázatot fűzni a rádió értesüléséhez, hangsúlyozva, hogy "nem szokás tájékoztatást adni a katonáknak adott parancsokra vonatkozóan".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×