eur:
398.23
usd:
359.7
bux:
74229.16
2024. október 1. kedd Malvin

Lemondott a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának vezetője

Azonnali hatállyal lemondott posztjáról kedden Andy Hayman, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának vezetője.

"Az utóbbi hetekben számos alaptalan vád ért, amelyeket eddig is határozottan tagadtam, és a jövőben is ezt fogom tenni. Mindazonáltal ezek az események negatív hatással vannak a magánéletemre, és úgy érzem, eljött az ideje a visszavonulásnak" - tudatta közleményben a 48 éves Hayman.

A leköszönő tisztviselő azokra a médiaértesülésekre utalt, amelyek szerint vizsgálat folyik ellene kiadásai elszámolásával és egy női rendőrőrmesterrel tett állítólagos külföldi utazásaival kapcsolatban.

A 2005. júliusi londoni merényletek után tévedésből lelőtt brazil férfi ügyében készült független rendőri jelentés augusztusban megállapította: Hayman félrevezette a közvéleményt, és nem tájékoztatta idejekorán felettesét, Ian Blairt, a Scotland Yard főnökét a tragikus tévedésről.

Címlapról ajánljuk
Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

Tárik Meszár: a Hezbollah meggyengült, nehéz lesz kilábalnia a szorult helyzetből

A dél-libanoni offenzívával az lehet az izraeli hadsereg célja, hogy a 60 ezer evakuált embert vissza lehessen költöztetni Észak-Izraelbe, illetve a határ menti zónában lévő demarkációs vonalnál felszámolja a Hezbollah katonai infrastruktúráját – mondta az InfoRádióban a Migrációkutató Intézet vezető kutatója. Tárik Meszár hozzátette: a libanoni kormánynak is érdeke, hogy hosszabb távon demilitarizált övezet legyen a libanoni–izraeli határ.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×