eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

"Ó, Istenem", ismételgette a haldokló Diana

Londonban folytatódtak a bírósági meghallgatások Diana walesi hercegnő tíz évvel ezelőtti halálának ügyében.

A bíróság két testvért hallgatott meg, akik kevéssel a baleset után érkeztek a helyszínre, a párizsi Pont de l'Alma aluljáróban.

Damian Dalby önkéntes tűzoltó volt az első, aki a fotósok után az összeroncsolódott Mercedeshez ért.

A férfi Franciaországból, videokapcsolaton keresztül beszélt az eseményről. Elmondta: az autó roncsát fotósok vették körbe; a gépkocsiból füst szállt.

Arra a kérdésre, igaz-e, hogy Diana hercegnő próbált valamit mondani, Damian Dalby igennel felelt.

Azt mondta, "ó Istenem, ó Istenem" - jelentette ki. Hozzátette: korábban az egyik fotós is azt kiáltotta Dianára utalva, hogy "életben van".

Korábban egy másik tanú, Eric Le-Falandry elmondta: az alagút bejáratánál parkolt, és amikor hallotta a csattanást, berohant, hátha segíthet. A férfi látta, hogy a walesi hercegnő még életben van.

"Észrevettem, hogy kinyitja a szemét. Azt mondtam magamban: még él. Aztán a sofőrhöz fordultam, és tudtam, hogy halott" - emlékezett vissza a férfi.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×