eur:
395.9
usd:
358.38
bux:
72088.13
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Irán már ipari mennyiségben gyárt nukleáris fűtőanyagot

Iránban megkezdik a nukleáris fűtőanyag ipari mértékű előállítását. Ezt az ország atomenergia-szervezetének vezetője jelentette be.

Golamreza Akazadeh a közép-iráni Natanzban épült urándúsító létesítményben azt mondta: öt évi kutatómunka és kísérletek után léptek ebbe a szakaszba. Úgy fogalmazott: megkezdik a centrifugák tömeges gyártását.

Diplomáciai források szerint Irán kevesebb mint ezer urándúsító centrifugát működtet majd Natanzban.

Nyugati szakértők szerint háromezer működő centrifugával Teherán egy éven belül képes lenne atombomba előállításához szükséges mennyiségű dúsított urán előállítására.

A rendezvényen Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök is részt vesz.

Címlapról ajánljuk
Szabó László párizsi értékelése: ez a magyar parasport aranycsapata!

Szabó László párizsi értékelése: ez a magyar parasport aranycsapata!

A feladat, hogy a mindennapokban is nőjön a fogyatékkal élők iránti elfogadás, mindenkié, a médiáé is: "ne mástól várjuk el, hogy majd ő elvégezze azt a munkát, amit a fogyatékosok érdekében lehet végezni, hanem nézzük meg, hogy mi mit tehetünk értük" – fogalmazott az InfoRádióban a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Visszatért a Földre Kína rejtélyes űrrepülőgépe

Visszatért a Földre Kína rejtélyes űrrepülőgépe

Kína többször használható kísérleti űrrepülőgépe visszatért a Földre, miután 268 napig keringett a bolygó körül. A nyolc hónapja felbocsátott járműről keveset tudni, de a jelek szerint Kína is érdeklődik a jóval fenntarthatóbb űrrepülést lehetővé tevő, többször is használható űrrepülőgépek kifejlesztése iránt, amely a nyugati űrkutatást már évtizedek óta foglalkoztatja - írta meg a Space.com.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×