eur:
395.03
usd:
365.46
bux:
65440.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Három hadosztályt vezényelnek Bagdadba

Az iraki hadsereg három hadosztályát vezénylik Bagdadba az észak-iraki kurd, valamint a déli síita területekről a biztonság megteremtésére, hogy elejét vegyék a polgárháború kirobbanásának - közölte egy magas rangú iraki tisztviselő.

Szami al-Aszkari, az iraki miniszterelnök egyik tanácsadója elmondta: a csapatok áthelyezése része annak a tervnek, amelynek keretében az iraki erők veszik át az ellenőrzést Bagdad belső területein, míg a főváros külső negyedeiben a nemzetközi erők felügyelik a rendet.

A tisztviselő hozzátette: az új egységek részt vesznek a terrorista csoportok székhelyének számító területek elleni hadműveletekben. A tervek szerint ezek az egységek hosszú távon is az iraki fővárosban maradnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×