eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Feljelentették Iránt az ENSZ-nél

Irán nem teljesítette az ENSZ Biztonsági Tanácsának egy hónappal ezelőtti követelését. Az erről szóló jelentést pénteken küldte el a BT-nek a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatója.

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség vezetőjét, Mohamed el-Baradeit március végén bízták meg, hogy a Teheránnak adott határidő lejárta után tájékoztassa a testületet az iráni lépésekről.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa (BT) azt közölte: egy hónapot ad Iránnak arra, hogy leállítsa az urándúsítási tevékenységet. A testület szerdán, zárt ajtók mögött vitatja meg az atomenergia-ügynökség újabb jelentését.

Közben Mahmúd Ahmadinezsád, az ázsiai állam elnöke megismételte: továbbra is elutasítják az urándúsítás beszüntetését követelő ENSZ-határozatot, és nem fogadnak el semmilyen szankciót.

Dzsavad Zarif, Irán ENSZ nagykövete azt közölte: Teherán számít arra, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatójának jelentése után az Egyesült Államok nyomást gyakorol a BT-re egy Irán-ellenes határozat elfogadása érdekében.

Oroszország és Kína változatlanul diplomáciai rendezést szorgalmaz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×