eur:
393.45
usd:
367.72
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Fennakadások a közlekedésben Franciaországban

Franciaországban lelassult a városi és a légi közlekedés a munkajogi reform elleni tiltakozásul meghirdetett általános sztrájk miatt. A megmozdulásokra, tiltakozó felvonulásokra több százezer résztvevőt várnak a szervezők.

A polgári repülési hatóság tájékoztatása szerint a Roissy és az d'Orly párizsi repülőtereken a járatok egy részénél fél-egyórás késést regisztráltak a légiirányítók tiltakozása miatt. Több felszállópályát a tűzoltók munkabeszüntetése miatt zártak le.
 
Az állami vasúttársaság közlése szerint a szuperexpresszek  kétharmada, valamint a regionális vonatok kevesebb mint fele közlekedett kedd reggel.

A nemzetközi vonatok normálisan közlekednek, leszámítva azokat, amelyek célpontja a svájci Genf.

Párizs környékén az elővárosi vonatok egyharmada közlekedett, köztük az, amelynek végpontja a Charles de Gaulle repülőtéren van.

A szakszervezetek és a diákszervezetek általános sztrájkot is hirdettek tiltakozásul amiatt, hogy a kormány követeléseik ellenére sem vonta vissza az első munkavállalási szerződésről szóló törvényt.
A jogszabály egyebek mellett lehetővé teszi a munkáltatónak, hogy a 26 évesnél fiatalabb alkalmazottnak az első két évben indoklás nélkül felmondjon.

Dominique de Villepin kormányfő közölte: nem hajlandó visszavonni a törvényt, amely szerinte segíti a fiatalok munkanélküliségének csökkentését és rugalmasabbá alakítja a munkaerőpiacot.

A mára tervezett megmozdulás két hónap alatt már a negyedik országos tiltakozás a francia munkajogi reform ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×