eur:
396.26
usd:
359.69
bux:
72624.44
2024. szeptember 12. csütörtök Mária
Hollók (Corvus corax) és egy aranysakál (Canis aureus) egy verekedésben elpusztult gímszarvas bika (Cervus elaphus) teteménél a Somogy megyei Böhönye környékén 2017. szeptember 17-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Megadta az engedélyt a kaposvári jegyző a kilövésre

Aranysakált láttak Kaposváron, lakott területen belül. Csillag Gábor, a város jegyzője megadta az engedélyt a kilövésre.

Rendkívüli módon elszaporodtak az aranysakálok Somogyban - írja a sonline.hu. Olyannyira, hogy nemrégiben Kaposváron, belterületi utcákon láttak sakált. A Kaposvári Közlekedési Zrt. telephelyén és annak közelében figyeltek meg egy egyedet.

A jegyző engedélye után a Zselici Vadásztársaság vadásza szeptember 3. és december 31. között lőheti ki az állatot.

Még nem ejtettük el a sakált, mondta Balogh Ákos, a Zselici Vadásztársaság elnöke. Hozzátette: nem jellemző a sakálra, hogy bemerészkedne a városi környezetbe, de azt fontos tudni róla, hogy a legintelligensebb ragadozó, s egyúttal nagyon óvatos is.

Életmódját tekintve többnyire napnyugta után mozog, falkában vadászik.

Lanszki József, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézet, Természetmegőrzési Tanszék professzora szerint "a faj képes kihasználni az urbánus környezet előnyeit, ezért Délkelet-Ázsiában több olyan város is ismert, ahol jellemző a sakálok jelenléte. Úgy látja, hogy a jövőben számítani kell arra, hogy a sakálok megjelenhetnek lakott területek közelében is, ám

tartani nem kell tőlük.

Au adatok szerint Somogy Vármegyében a 10 évvel ezelőtti 650 aranysakállal szemben idén 3327 állatot lőnek ki.

Címlapról ajánljuk
A minimálbért a bruttó átlagbérhez köthetik a jövő évtől - Kormányinfó percről percre

A minimálbért a bruttó átlagbérhez köthetik a jövő évtől - Kormányinfó percről percre

A hétközi kormányülést követően Kormányinfót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Vitályos Eszter kormányszóvivő válaszol újságírói kérdésekre is. Szó volt a magyar kormány válaszáról az EU bírósága által kiszabott büntetés ügyében, a hírekben szereplő kormányátalakításról, Magyar Péterről és az ukrajnai békétől lévő távolságról is

Megdöbbentő beismerés: az amerikai tankok már majdnem fele odaveszett Ukrajnában

A tavaly szeptemberben leszállított 31 darab M1A1 SA Abrams harckocsikból mostanra bizonyíthatóan 14-et elveszett az ukrán hadsereg – közölte az Oryx portál.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.12. csütörtök, 18:00
Hiller István
a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője, a párt választmányi elnöke
Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Fontos emberek jártak Kijevben, meghallgatásra találhat Ukrajna legfőbb kérése – Háborús híreink csütörtökön

Antony Blinken amerikai és David Lammy brit külügyminiszter Kijevben tett látogatást szerdán, ahol találkoztak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A találkozó egyik legfőbb kérdése az volt, lehetővé teszi-e a két ország Ukrajnának, hogy az általuk átadott rakétákkal csapást mérjenek mélyen orosz területekre. Bár a jóváhagyást hivatalosan egyelőre nem kapta meg Kijev, brit kormányzati források szerint Londonban erről már megszületett a döntés, és Joe Biden amerikai elnökön is egyre nagyobb a nyomás, hogy megadja az engedélyt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 12. 08:49
2024. szeptember 12. 07:31
×
×
×
×