eur:
390.04
usd:
364.99
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Facebook/The Boeing Company

A Ryanair vezére ostoba politikusnak nevezte a francia pénzügyminisztert

Durva reakciót váltott ki a Ryanair cégvezéréből, Michael O'Leary-ből Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter támadó megnyilvánulása a Boeing biztonsági rendszerével kapcsolatban, O'Leary "ostoba politikusnak" nevezte őt, valamint "butának és meggondolatlannak" titulálta megjegyzéseit - írja a Politico.

A Politicónak a brüsszeli Airlines for Europe csúcstalálkozó alkalmával adott interjújában O'Leary elítélte azt, ahogyan az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) a Boeinget szabályozza.

O'Leary ezen felül Bruno Le Maire francia pénzügyminiszter keddi kijelentésére reagált, a politikus ezt mondta ugyanis: "Inkább repülnék az Airbusszal, mint a Boeinggel. A családom is: ők törődnek velem."

Le Maire megjegyzései azt követően hangzottak el, hogy az elmúlt hetekben a Boeing repülőgépeivel sorozatban történtek a balesetek, amelyek arra késztették az FAA-t, hogy tüzetesen ellenőrizze a vállalat gyártási folyamatait.

"Az ostoba politikusnak, aki azt mondja: 'A családom nem érzi magát biztonságban egy Boeing 737-es repülőgépen', azt üzenem: nos, akkor próbáljon meg egy olyan Airbusszal repülni, aminek a hajtóművével kapcsolatos problémát még nem javították ki!

Ezzel O'Leary utalt a Pratt & Whitney hajtóművek gyártási hibájára, amely miatt az Airbus több száz repülőgépet állított le korábban.

Szerinte Le Maire szavai "ostobák és meggondolatlanok" voltak, de olyan világban élünk, ahol bátorítjuk a szólásszabadságot - írja a Portfolio.

A Boeinggel kapcsolatos aggodalmak kulcsfontosságúak a Ryanair-csoport számára, amelynek légitársaságai 578 darab Boeing 737-est üzemeltetnek, szemben a mindössze 27 darab Airbus repülőgéppel.

A foglalási weboldal Kayak szerint a Boeing körüli negatív hírek miatt ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés az iránt, hogy milyen márkájú repülőgéppel repülnek az utasok.

Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét
"Egyre kevesebben árulják el..."

A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×