eur:
389.75
usd:
365.1
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Liquified Natural Gas Floating Storage Unit (LNG FSU) Moored to the Jetty.
Nyitókép: Felix Cesare/Getty Images

Gázpiac - Drasztikus lépésre szánta el magát Katar

A jemeni húszi célpontok ellen az Egyesült Államok vezetésével a közelmúltban végrehajtott légicsapások kapcsán iránymutatást adtak ki.

A Bloomberg hajókövető adatai szerint péntek óta legalább öt, Katar által üzemeltetett, eredetileg a Vörös-tenger déli csücskénél lévő átkelőhelyre tartó LNG-hajó állt már meg. E tartályhajók közül három Omán partjainál, egy a Vörös-tengeren, egy pedig a Földközi-tengeren, a Szuezi-csatorna közelében található.

Mint a Portfolio írta, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság haditengerészeti egységeit is magában foglaló egyesített katonai erők iránymutatást adtak ki a kereskedelmi hajók számára, hogy tartsák a távolságot a Vörös-tenger déli részén lévő, jelenleg veszélyes zónának minősülő területtől. Bár a húszik eddig még nem jelentettek támadást a cseppfolyósított gázt szállító katari hajók ellen, a közel-keleti ország döntése a stratégiai jelentőségű Bab el-Mandeben való áthajózást illetően jól mutatja a lap szerint, hogy az USA vezette katonai akciókat követően egyre élesebb a helyzet.

Katar a világ egyik vezető LNG-exportőrének számít, és azon kevés gázszállítók egyike, amelyek továbbra is a Vörös-tenger és a Szuezi-csatorna útvonalát használják az üzemanyag Európába történő szállítására - a jelenlegi biztonsági aggályok miatt azonban a legtöbb LNG-exportőr most már az e területeket megkerülő, hosszabb alternatív útvonalakat választja.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Nem teljesít jól az alap iPhone 15

Az idei év jelentős változásokat hozott az Apple iPhone 15 sorozatának piaci fogadtatásában, különösen az alapmodell tekintetében. A Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) által végzett kutatás szerint az alap iPhone 15 modell eladásai a teljes iPhone-értékesítésnek csupán 14%-át tették ki, ami éles esést jelent a tavalyi, azonos időszakban mért 19%-hoz képest, az akkori elődmodellel összefüggésben - írta az Apple Insider. .

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×