eur:
388.84
usd:
363.13
bux:
68275.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Elmedin Konakovic boszniai külügyminiszterrel a szarajevói tárgyalásait követő sajtóértekezleten 2023. március 22-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Fehim Demir

Szijjártó Péter: hamarosan létrejöhet a szlovén-szerb-magyar áramtőzsde

A külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy ez év első felében megkezdheti működését Szlovénia, Szerbia és Magyarország közös áramtőzsdéje.

Szijjártó Péter arról számolt be, hogy a szlovén, a szerb és a magyar vállalati-szakmai döntések megszülettek, így már csak a kormányzati jóváhagyások vannak hátra. Szerinte az áramtőzsde nagymértékben javítja majd az egész térség energiabiztonságát.

"Az energiabiztonság az elmúlt másfél-két évben a legsúlyosabb kihívások egyike lett Európában, talán soha olyan nagy jelentősége nem volt még az országok közötti szoros energetikai együttműködésnek, mint most" - hangsúlyozta.

Ügy vélte: különösen így van ez Közép-Európában, ahol nincsenek nagy kőolaj- vagy földgázmezők, így az országok egymásrautaltsága itt még nagyobb.

Ezért remek hír, hogy minden eddiginél közelebb kerültünk a valaha volt legnagyobb közép-európai integrált villamosenergia-tőzsde létrehozásához - olvasható a miniszter bejegyzésében.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×