eur:
390.79
usd:
366.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: saulgranda/Getty Images

Legyen munkaszüneti nap december 24-e? Mutatjuk, mit gondolnak az emberek

Már politikai kezdeményezés is van arra, hogy munkaszüneti nap legyen december 24-e. Az egyik online lapon pedig szavazni is lehet egy esetleges boltzárról.

Ahogy arról az Infostarton is beszámoltunk a Lidl nem nyit ki december 24-én. Az külön érdekesség, hogy két szervezet is támogatja ebben az áruházláncot.

Pénteken a Lidl Magyarország közleményében jelezte, hogy csatlakozott a CÖF-CÖKA (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) és az Egyenlő.hu szakszervezet kezdeményezéséhez, melynek értelmében a diszkontáruház-lánc szenteste napján szabadnapot ad összes munkavállalójának, így december 24-én mind a 200 hazai áruháza zárva lesz.

Munkaszünet is

Mindez annak fényében érdekes, hogy ezzel párhuzamosan Balassa Péter, a Jobbik országgyűlési képviselője nyújtott be törvényjavaslatot e témában. Ebben azt írja: a parlament nyilvánítsa munkaszüneti nappá december 24-ét, a szenteste napját. Az indoklásban szerepel az is, hogy "egy felmérés szerint a lakosság 83%-a támogatja ezen kezdeményezést".

Szavazás a boltzárról

A hvg.hu oldalán jelenleg is lehet szavaznia boltzárról. A szombat reggeli állás szerint

olvasóik 64,3 százaléka egyetért a boltzárral,

miközben azt elismerik a voksolok, hogy december 24-én csak kisebb dolgokat szoktak beszerezni (68 százalék). A nagyobb bevásárlásokat előtte ejtik meg.

A jogszabályok szerint egyébként a családi vállalkozásként működi kisebb üzletek a boltzáras (munkaszüneti) napokon is nyitva tarthatnak.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×