eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Young woman reading nutrition label while buying pasta at supermarket.
Nyitókép: Drazen Zigic/Getty Images

Kötelezően kivett szabadság vagy valami más jön a december 24-i boltzár idejére

Sorra jelentik a nagyobb bolthálózatok, hogy nem nyitnak ki december 24-én. A kérdés már csak az, hogy ilyenkor kötelező-e szabadságot kivenni, vagy a munkaadók ajándékként adják oda ezt a plusz egy napot.

Neubauer Katalin, a Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára arról beszélt, az ATV-ben, hogy 365 ezer dolgozó van a kiskereskedelemben, zömében nők, családanyák, édesanyák, nagymamák, akikre otthon lenne szükség december 24-én, de

ahhoz, hogy a kereskedelmi szektor kompletten bezárjon, a törvény erejére lenne szükség.

A szakember beszélt arról is, hogy szerinte azoknál üzletláncoknál sem feltétlenül lesz bérkiesés, amik december 24-ére munkaszüneti napot hirdettek.

Van, aki ezt a saját kollégáinak odaadja egy plusz szabadnapként, „mert nagyon sok dolgozó annyira leterhelt már most a 11. hónap végén is, hogy ez az ajándéknap, úgy gondoljuk, hogy emberileg mindenféleképpen járhat”.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 11:39
×
×
×
×