eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Young woman reading nutrition label while buying pasta at supermarket.
Nyitókép: Drazen Zigic/Getty Images

Kötelezően kivett szabadság vagy valami más jön a december 24-i boltzár idejére

Sorra jelentik a nagyobb bolthálózatok, hogy nem nyitnak ki december 24-én. A kérdés már csak az, hogy ilyenkor kötelező-e szabadságot kivenni, vagy a munkaadók ajándékként adják oda ezt a plusz egy napot.

Neubauer Katalin, a Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára arról beszélt, az ATV-ben, hogy 365 ezer dolgozó van a kiskereskedelemben, zömében nők, családanyák, édesanyák, nagymamák, akikre otthon lenne szükség december 24-én, de

ahhoz, hogy a kereskedelmi szektor kompletten bezárjon, a törvény erejére lenne szükség.

A szakember beszélt arról is, hogy szerinte azoknál üzletláncoknál sem feltétlenül lesz bérkiesés, amik december 24-ére munkaszüneti napot hirdettek.

Van, aki ezt a saját kollégáinak odaadja egy plusz szabadnapként, „mert nagyon sok dolgozó annyira leterhelt már most a 11. hónap végén is, hogy ez az ajándéknap, úgy gondoljuk, hogy emberileg mindenféleképpen járhat”.

Címlapról ajánljuk
Ennyi kvótája van már a magyar sportolóknak Párizsra

Ennyi kvótája van már a magyar sportolóknak Párizsra

Burián Kata olimpiai szintes idővel nyert 200 méter háton pénteken az úszók országos bajnokságán, így Magyarország már 131 kvótával vagy részvételhez szükséges szinttel rendelkezik a nyári játékokra. Reális számítások szerint a sportolói küldöttség létszáma megközelíti vagy akár meg is haladhatja a tokióit (173)
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×