eur:
389.63
usd:
363.68
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Megy a mozgolódás a december 24-i boltzár ügyében

További áruházláncokkal egyeztet a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete a karácsonyi boltzárról, miután kiderült: a Lidl üzletei zárva tartanak december 24-én.

A napokban kiderült: a Lidl önként vállalta, hogy mind a 200 üzletét zárva tartja december 24-én. Az ATV Híradó megkereste a Tescót, az Aldit, a Spart és az Auchant is, hogy ők is munkaszüneti nappá nyilvánítják-e december 24-ét, de egyiküktől sem kaptak választ.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége szerint párbeszédre van szükség, de elutasítják az esetleges adminisztratív szigorítást, mert a 24-e "kiesése" gyengítené a gazdaságot.

December 24-e pihenőnappá nyilvánítását több párt is a zászlajára tűzte az utóbbi években. Így a Jobbik is, amely hétfőn ötödik alkalommal nyújt be erről képviselői önálló indítványt. Az eddigiek mind elvéreztek a vállalkozásfejlesztési bizottságban.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×