eur:
394.55
usd:
370.78
bux:
65125.52
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Budapest, 2023. szeptember 27.Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója (b) és Sótonyi Péter rektor az önálló ügyintézésre alkalmas digitális „bankkapszula” átadásán az Állatorvostudományi Egyetemen 2023. szeptember 27-én. Az MBH Bank által üzemeltett okoskapszulában személyes ügyfélszolgálati jelenlét nélkül, biztonságosan és kényelmesen lehet banki ügyeket intézni.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Ügyintézés személyes jelenlét nélkül – nagyot újított az egyik hazai bank

Az első ütemben tíz hazai egyetemen telepítenek digitális bankkapszulákat, melyek segítségével a számlanyitástól a hitelfelvételen át több szolgáltatást is igénybe lehet venni.

Önálló ügyintézésre alkalmas digitális bankkapszulát adtak át az Állatorvostudományi Egyetemen. A digitális kioszk segítségével személyes ügyfélszolgálati jelenlét nélkül, biztonságosan és kényelmesen lehet banki ügyeket intézni. Az MBH Bank által üzemeltetett kapszula és kezelőfelület akadálymentesen is elérhető.

Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója arról is beszámolt az átadón, milyen előnyökkel jár a szolgáltatás használata. A bank egy magyar startuppal, a FaceKommal közösen fejlesztette ki a digitális kioszkot, amelyben

a számlanyitástól a hitelfelvételen át számos banki szolgáltatást lehet igénybe venni.

„A jövőre nézve ezt a fajta kioszkot szeretnénk még több szolgáltatással, még modernebb módon fejleszteni és az ügyfelek számára rendelkezésre bocsátani” – vázolta további terveiket a bankelnök.

Barna Zsolt emlékeztetett, hogy az MBH Bank 11 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel és több mint kétmillió ügyféllel jelentős súlyt képvisel a magyar pénz- és tőkepiacon. Mint mondta, 2023. május 1-jén új magyar nagybank született, és kiemelte: pénzintézetük stratégiájának fontos célkitűzése a digitalizáció és az innováció.

Az okoskapszula átadóján Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora elmondta: intézményük nagy hangsúlyt fektet a hallgatókat szolgáló újításokra. „Egy páratlan alkalom az, amikor az oktatás és a technológia összefonódik a kényelem és a biztonság jegyében” – fogalmazott.

Az MBH Bank tájékoztatása szerint

az első ütemben tíz hazai egyetemen telepítenek okoskapszulákat,

ahol a digitális banki kioszk mellett ATM is megtalálható lesz. A tervek szerint a későbbiekben további banki szolgáltatásokkal is bővítik majd az okoskapszulák kínálatát.

Az Infostart is beszámolt róla, hogy az MBH Bank a magyar pénzügyi piacon elsőként látássérültek számára kifejlesztett akadálymentesített bankkártyákat vezetett be augusztusban. A Touch Card funkcióval rendelkező, akadálymentesített bankkártyák különböző bevágásokkal rendelkeznek, így érintéssel könnyen azonosíthatók. A hitelkártyán négyzet alakú, a betéti kártyán félkör, a prepaid kártyán pedig háromszög alakú a bevágás.

A bank szerint a Touch Card megoldás a több mint 80 ezer látássérült mellett az idős emberek életét is könnyebbé teszi és segítségével egyszerűen meg lehet különböztetni egymástól az egyes bankkártyatípusokat.

(A nyitóképen: Barna Zsolt, az MBH Bank elnök-vezérigazgatója - balra - és Sótonyi Péter rektor az önálló ügyintézésre alkalmas digitális bankkapszula átadásán az Állatorvostudományi Egyetemen 2023. szeptember 27-én. Az MBH Bank által üzemeltetett okoskapszulában személyes ügyfélszolgálati jelenlét nélkül, biztonságosan és kényelmesen lehet banki ügyeket intézni.)

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Somkuti Bálint: pénz lesz Ukrajna támogatására, csak fegyver és lőszer nem

Az amerikai képviselőház hosszú viták után szombaton elfogadta az Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak szánt 95 milliárd dolláros segélycsomagról szóló törvényjavaslatot. A Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai műhelyének kutató tanára szerint a szállítási képesség okozhatja a legnagyobb problémát Ukrajnának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×