eur:
389.67
usd:
362.1
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Magas hozamú eurókötvényt bocsátott ki az MBH

Szerdán 9 százalékos eurókötvényt bocsájtott ki a Magyar Bankholding. Ennek hátteréről és eredményéről az InfoRádió Üzleti Reggeli című műsorában beszélt Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő.

Az összes európai nagybanknak az Európai Központi Bank egyik előírása szerint MREL-követelménynek is megfelelő kötvényeket kell idén kibocsátania. Ez egy szenior nem-elsőbbségi kötvény, tehát szélsőséges helyzetben ez a kötvény is részt vehet a bank tőkehelyzetének stabilizálásában. Éppen ezért - mert nem száz százalékosan biztos a visszafizetése, bár normál esetben ez száz százaléknak vehető -, ezért a kamata magasabb.

Az MBH Banknál 9 százalék volt a nominálkamat. A szerdai tegnapi aukció eredményeképpen az átlagár, amin megvették a befektetők, 99,67 százalék volt.

"Egy 3 éves kötvény, 2 évig 9 százalékot fizet, a 3. évben EURIBOR-hoz kötve majd meglátjuk mennyit, de nagyjából ennyit. A hozama úgy tűnik, hogy 9,1 százalék. Ez eurós kötvény lévén meglehetősen magas, viszont kicsit volt a kibocsátott mennyiség, 75 millió euró összesen" - mondta Korányi G. Tamás, aki korábban arról beszélt, hogy ezt a kötvényt elsősorban intézményi befektetőknek hozták forgalomba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×