eur:
389.08
usd:
358.82
bux:
68095.19
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett

Magas hozamú eurókötvényt bocsátott ki az MBH

Szerdán 9 százalékos eurókötvényt bocsájtott ki a Magyar Bankholding. Ennek hátteréről és eredményéről az InfoRádió Üzleti Reggeli című műsorában beszélt Korányi G. Tamás tőzsdei szakértő.

Az összes európai nagybanknak az Európai Központi Bank egyik előírása szerint MREL-követelménynek is megfelelő kötvényeket kell idén kibocsátania. Ez egy szenior nem-elsőbbségi kötvény, tehát szélsőséges helyzetben ez a kötvény is részt vehet a bank tőkehelyzetének stabilizálásában. Éppen ezért - mert nem száz százalékosan biztos a visszafizetése, bár normál esetben ez száz százaléknak vehető -, ezért a kamata magasabb.

Az MBH Banknál 9 százalék volt a nominálkamat. A szerdai tegnapi aukció eredményeképpen az átlagár, amin megvették a befektetők, 99,67 százalék volt.

"Egy 3 éves kötvény, 2 évig 9 százalékot fizet, a 3. évben EURIBOR-hoz kötve majd meglátjuk mennyit, de nagyjából ennyit. A hozama úgy tűnik, hogy 9,1 százalék. Ez eurós kötvény lévén meglehetősen magas, viszont kicsit volt a kibocsátott mennyiség, 75 millió euró összesen" - mondta Korányi G. Tamás, aki korábban arról beszélt, hogy ezt a kötvényt elsősorban intézményi befektetőknek hozták forgalomba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×