eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Az újonnan átadott, önálló ügyintézésre alkalmas digitális „bankkapszula” az Állatorvostudományi Egyetemen 2023. szeptember 27-én. Az MBH Bank által üzemeltett okoskapszulában személyes ügyfélszolgálati jelenlét nélkül, biztonságosan és kényelmesen lehet banki ügyeket intézni.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Átadták Budapesten az első digitális bankkapszulát - fotó

Önálló ügyintézésre alkalmas digitális bankkapszulát adtak át az Állatorvostudományi Egyetemen.

Az intézmény H épületénél elhelyezett, az MBH Bank által üzemeltett okoskapszulában személyes ügyfélszolgálati jelenlét nélkül, biztonságosan és kényelmesen lehet banki ügyeket intézni. A kapszula és a kezelőfelület akadálymentesen is elérhető.

Az MHB a magyar FaceKommal közösen fejlesztette ki a digitális kioszkot, amelyben a számlanyitástól a hitelfelvételen át több banki szolgálatást lehet igénybe venni - hangsúlyozta Barna Zsolt, az MHB Bank elnök-vezérigazgatója a szerdai átadáskor.

Az elnök-vezérigazgató emlékeztett arra, hogy az MBH Bank 11 ezer milliárd forintos mérlegfőösszeggel, és több mint kétmillió ügyféllel jelentős erőt képvisel a magyar pénz- és tőkepiacon. A pénzintézet stratégiájának jelentős része a digitalizáció és az innováció, amelyet a bankfiókok modernizálásával is meghonosítanak - mutatott rá Barna Zsolt.

Az Állatorvostudományi Egyetem nagy hangsúlyt fektet a hallgatói közösséget szolgáló újításokra - hangsúlyozta Sótonyi Péter az intézmény rektora.

"Ez a digitális kioszk lehetőséget teremt arra, hogy a hallgatók és a munkatársak könnyen, kényelmesen és akadálymentesen a legmagasabb biztonsági szabványoknak megfelelően intézhessék pénzügyeiket" - hangsúlyozta a rektor.

Az MBH Bank közleménye szerint az okoskapszulákat a bank első ütemben tíz magyarországi egyetemen telepíti, ezáltal is hozzájárulva a fiatal felnőtt korosztály pénzügyi tudatosságának erősítéséhez. Először a Miskolci Egyetemen és a Győri Széchenyi István Egyetemen adták át a hallgatóknak az MBH Digitális Zóna elnevezésű tereket, ahol a digitális banki kioszk mellett ATM is található. A tervek szerint a későbbiekben további banki szolgáltatásokkal bővül az okoskapszulák kínálata - áll a közleményben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 12:45
×
×
×
×