eur:
389.51
usd:
361.9
bux:
68422.58
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Cserélik a logót az MKB Bank Váci úti épületén 2023. április 30-án. Ezen a napon olvad össze a bank a Takarékbankkal, a fúzióval létrejön a MBH Bank Nyrt., amely egységes arculattal működik tovább és Magyarország második legnagyobb mérlegfőösszegű pénzintézetévé válik.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Nagyot ment az MBH Jelzálogbank jelzáloglevél-aukciója

Élénk kereslet mellett zajlott szerdán az MBH Jelzálogbank eredetileg 16 milliárd forint értékben meghirdetett jelzáloglevél-kibocsátása. Az aukción csaknem 21 milliárd forintos igény mutatkozott, amiből a pénzintézet végül 14 milliárd forintot fogadott el.

Az MBH Jelzálogbank szeptember 20-án tartotta idei hatodik jelzáloglevél-aukcióját, aminek keretében nyilvános ajánlattételre bocsátotta a 2029. május 23-i lejáratú, fix, 7,5 százalékos kamatozású MJ29NF01 jelzáloglevél első sorozatrészletét – tájékoztatott közleményében a pénzintézet.

Az aukció keretében a tőkepiaci szereplők a felajánlott mennyiséget jóval meghaladó, összesen 20 milliárd 832 millió 250 ezer forint értékben nyújtottak be ajánlatot, amiből a bank a befektetők által elvárt felárszinteket figyelembe véve végül 14 milliárd forintot fogadott el.

„Az MBH Jelzálogbank a továbbra is törékeny tőkepiaci környezetben is fenntartja rendszeres piaci jelenlétét. Kibocsátói részről azonban a folyamatos piaci jelenlét a mennyiségi és az árazással kapcsolatos szempontok alapján is alkalmazkodást igényel. A mostani kibocsátáson tapasztalt jelentős érdeklődés mindenesetre azt mutatja, hogy igény van a jelzáloglevelekre, amik változatlanul az egyik legbiztosabbnak tekintett befektetési lehetőséget jelenthetik” – mondta Nagy Gyula, az MBH Jelzálogbank vezérigazgatója.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×