eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Gas meter in a residential building, Germany
Nyitókép: wayra/Getty Images

Több mint 30 milliárdot vont ki a kormány a Rezsivédelmi Alapból

A központi költségvetési szervek kompenzációjának terhére történt az átcsoportosítás.

A csütörtökön megjelent Magyar Közlönyben közölt kormányhatározat szerint Orbán Viktor miniszterelnök 32 milliárd forintos egyszeri átcsoportosítást rendelt el a Rezsivédelmi Alapból a központi költségvetési szervek kompenzációjának terhére – írja a Portfolio.

Az említett összeg átcsoportosítását azonnal végre kell hajtani, amiért Varga Mihály pénzügyminiszter felel. A határozatból további részletek nem derültek ki.

A lap közölte:

a 32 milliárd forintot az Energiaügyi Minisztérium kapja meg, ezen belül is „az ipari fogyasztók veszélyhelyzeti rezsitámogatása” központi kezelésű előirányzat.

Az Infostart is beszámolt róla, hogy a Pénzügyminisztérium tájékoztatása szerint a 2023-as év első nyolc hónapjában a rezsivédelmi kiadásokkal összefüggésben 1085,1 milliárd forintot fordított a kormány a távhőszolgáltatók, a lakossági villamosenergia, a földgáz egyetemes szolgáltatás és a készletezés kompenzációjára.

A rendkívüli kiadásokon felül a költségvetés az uniós programok költségeit továbbra is előfinanszírozza. Augusztus végéig az uniós kiadások 1813,8 milliárd forintot tettek ki, de ebből mindössze 1040,9 milliárd forint uniós bevétel érkezett a költségvetésbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×