eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Unsplash.com

Mit nekünk a Balaton, a magyarok autóikkal Horvátországra szavaznak

A 2019-es rekordévet is meghaladja idén a Horvátországba látogató magyar turisták száma - nyilatkozta az InfoRádiónak a Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi képviseletének főmunkatársa, Horváth Mira.

Idén január 1-től július 23-ig bezárólag 320.000 magyar vendég érkezett Horvátországba, akik összesen 1,5 millió vendégéjszakát töltöttek el ott. Ez a vendégszám tekintetében a tavalyi év azonos időszakához képest 13 százalékos növekedést, míg a vendégéjszakákat illetően 11%-os növekedést jelent.

Ezek a számok egyértelműen túlszárnyalják a 2019-es eredményeket a magyar turisták számát illetően 15 százalékkal, míg az általuk eltöltött vendégéjszakák tekintetében pedig 16 százalékkal. A legtöbb magyar turista magánszállást választ magának. Ez körülbelül az ideérkezők 50 százaléka. Elég sokan választanak szállodát is, ez 25 százaléka az ideérkező honfitársainknak, illetve kempinget is, amely 15 százalékos részesedéssel képviselteti magát a horvátországi szálláshelyek tekintetében - mondta el a Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi képviseletének főmunkatársa az InfoRádióban.

Horváth Mira arról is beszélt, hogy évek óta változatlan a magyarok által leglátogatottabb horvátországi települések ranglistája. Az első helyen szerepel mind a vendégek számát, mind az általuk eltöltött vendégéjszakákat illetően Crikvenica. Itt 21.815 honfitársunk mintegy 90.276 vendégéjszakát töltött el az idei évben. A második helyen Rovinj szerepel, a harmadik helyen pedig Vir szigete.

A horvát idegenforgalmi szakember szerint egyébként érdekes módon nincs egyetlen ismert különösebb oka sem annak, hogy a magyarok miért is kedvelik annyira Horvátországot.

A magyarok egyszerűen szeretik Horvátországot.

Jól ismerik, szomszédos ország és szeretik még inkább felfedezni. Még többet akarnak megtudni róla, hogy még több helyett megismerhessenek. Horvátország egy biztonságos úticél, ami ma döntő tényező az utazási célpontok kiválasztásánál.

A magyarok számára pedig elérhető távolságban, mondhatni kéznyújtásnyira van. Autóval néhány óra alatt elérhető - tette hozzá Horváth Mira, a Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi képviseletének főmunkatársa.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×