INFORÁDIÓ
2021. május 16. vasárnap
Botond, Mózes

magyarok

2021.03.29. 13:47

A románok csaknem fele szerint Magyarország el akarja szakítani Erdélyt

Az INSCOP közvélemény-kutató intézet tette közzé a Társadalmi bizalmatlanság: Nyugat vagy Kelet, a nacionalizmus térnyerése az álhírek és félretájékoztatás korában című felmérésének harmadik, a nemzeti elfogultsággal kapcsolatos részét. Az eredmények szerint a románok túlnyomó többsége úgy érzi: másodrangú állampolgárnak tekintik Európában, csaknem ötven százalékuk szerint pedig Magyarország Erdéllyel kapcsolatos politikája az országrész "elszakítását" célozza.
2021.03.23. 20:10

Új közös pártban folytatják a szlovákiai magyar erők

Kedden délután a három szlovákiai magyar párt, az MKP, a Híd és az Összefogás bejelentette, hogy a hónapok óta húzódó tárgyalások után végre megállapodtak, és új közös politikai pártot hoznak létre Szövetség néven. A párton belül három platform működik majd. A felek megegyeztek az arányokban és a szervezeti működés kereteiben.
2021.02.03. 09:46

Itt a leggazdagabb magyarok új listája

A koronavírus-járvány ellenére nem 2020 volt a legtehetősebb magyaroknak a legrosszabb évük – derül ki a Forbes friss listájából.
2020.08.24. 20:38

Így folytatódik a munka a Komáromi Nyilatkozat után

A szlovákiai magyar érdekeket képviselő három párt, az MKP, a Híd és az Összefogás egy szándéknyilatkozat aláírásával erősítette meg egységesülési szándékát. A memorandum Komáromi Nyilatkozat néven vonul be a Felvidék politikai krónikájába. A közös magyar párt létrehozásáról már augusztus elején megszületett a megegyezés.
2020.08.10. 08:56

Véget ér a megosztottság – lesz egységes magyar képviselet Szlovákiában

Megvalósul, amit a szlovákiai magyar választók mintegy 80 százaléka szeretne: hamarosan létrejön az egységes magyar politikai képviselet, és megszűnik a széthúzás – erről egyezett meg az MKP, a Híd és az Összefogás vezetése. A pártelnökök bejelentették, közös politikai szubjektumban szeretnék a folytatni a munkát.
2020.07.20. 15:19

Új MKP-elnök: a megegyezésnek a felvidéki magyarság megmaradását kell szolgálnia

Nemcsak politikai, hanem társadalmi egység kialakítására is törekszik a Magyar Közösség Pártja új elnöke. A szombaton megtartott országos tisztújító kongresszus küldöttei a párt vezetőjévé Forró Krisztiánt választották. Egy, a napokban nyilvánosságra hozott felmérés szerint a felvidéki magyarok háromnegyede egységes magyar érdekképviseletet szeretne, pártegyesülés vagy közös lista formájában.
2020.07.15. 14:37

Potápi Árpád János: a székely aláírásgyűjtés európai ügy

A koronavírus-járvány miatt a határon túli magyarok számára tervezett programok jelentős része elmaradt – ismertette az InfoRádió Aréna című műsorában Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtésére is kitért a műsorban.
2020.07.01. 05:00

Százezer magyar kért letelepedési engedélyt Nagy-Britanniában

A brit belügyminisztérium kedd esti közleményében arra hívta fel a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok figyelmét, hogy még egy évig, 2021. június 30-ig folyamodhatnak tartós letelepedési engedélyért a brit hatóságokhoz. A tájékoztatásból kiderül az is, hogy átlépte a 100 ezret azoknak a magyaroknak a száma, akik ezt már megtették.
2020.06.03. 14:35

Pangó, depresszív régiók sorát is „köszönhetjük” Trianonnak

A területi és lélekszámbeli veszteségeken túl máig ható gazdasági következményei is vannak az 1920-as trianoni békediktátumnak. A szerződés aláírásának közelgő századik évfordulója kapcsán Ablonczy Balázs történész, a Trianon 100 MTA-Lendület Kutatócsoport vezetője volt az Aréna vendége.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018