INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

magyarok

2020.08.24. 20:38

Így folytatódik a munka a Komáromi Nyilatkozat után

A szlovákiai magyar érdekeket képviselő három párt, az MKP, a Híd és az Összefogás egy szándéknyilatkozat aláírásával erősítette meg egységesülési szándékát. A memorandum Komáromi Nyilatkozat néven vonul be a Felvidék politikai krónikájába. A közös magyar párt létrehozásáról már augusztus elején megszületett a megegyezés.
2020.08.10. 08:56

Véget ér a megosztottság – lesz egységes magyar képviselet Szlovákiában

Megvalósul, amit a szlovákiai magyar választók mintegy 80 százaléka szeretne: hamarosan létrejön az egységes magyar politikai képviselet, és megszűnik a széthúzás – erről egyezett meg az MKP, a Híd és az Összefogás vezetése. A pártelnökök bejelentették, közös politikai szubjektumban szeretnék a folytatni a munkát.
2020.07.20. 15:19

Új MKP-elnök: a megegyezésnek a felvidéki magyarság megmaradását kell szolgálnia

Nemcsak politikai, hanem társadalmi egység kialakítására is törekszik a Magyar Közösség Pártja új elnöke. A szombaton megtartott országos tisztújító kongresszus küldöttei a párt vezetőjévé Forró Krisztiánt választották. Egy, a napokban nyilvánosságra hozott felmérés szerint a felvidéki magyarok háromnegyede egységes magyar érdekképviseletet szeretne, pártegyesülés vagy közös lista formájában.
2020.07.15. 14:37

Potápi Árpád János: a székely aláírásgyűjtés európai ügy

A koronavírus-járvány miatt a határon túli magyarok számára tervezett programok jelentős része elmaradt – ismertette az InfoRádió Aréna című műsorában Potápi Árpád János. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a Székely Nemzeti Tanács aláírásgyűjtésére is kitért a műsorban.
2020.07.01. 05:00

Százezer magyar kért letelepedési engedélyt Nagy-Britanniában

A brit belügyminisztérium kedd esti közleményében arra hívta fel a Nagy-Britanniában élő EU-állampolgárok figyelmét, hogy még egy évig, 2021. június 30-ig folyamodhatnak tartós letelepedési engedélyért a brit hatóságokhoz. A tájékoztatásból kiderül az is, hogy átlépte a 100 ezret azoknak a magyaroknak a száma, akik ezt már megtették.
2020.06.03. 14:35

Pangó, depresszív régiók sorát is „köszönhetjük” Trianonnak

A területi és lélekszámbeli veszteségeken túl máig ható gazdasági következményei is vannak az 1920-as trianoni békediktátumnak. A szerződés aláírásának közelgő századik évfordulója kapcsán Ablonczy Balázs történész, a Trianon 100 MTA-Lendület Kutatócsoport vezetője volt az Aréna vendége.
2020.02.14. 18:57

Emmi: jól vannak a Vuhanból hazahozott magyarok

Jól vannak a koronavírus-járvány sújtotta kínai Vuhanból 12 nappal ezelőtt hazaszállított magyar állampolgárok - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) péntek este az MTI-vel.
2020.02.14. 06:59

Koronavírus: kiszállhattak a magyarok is a Westerdam turistahajóról

Megkezdhették a kiszállást a kambodzsai Kampongszom kikötővárosban pénteken a Westerdam nevű tengerjáró turistahajó utasai, miután két hetet töltöttek a hajó fedélzetén, és öt ország utasította el őket a koronavírus okozta COVID-19 járványtól tartva.
2020.02.06. 09:42

Egyre több a beteg a karantén alatt álló hajón, amin magyarok is dolgoznak

Újabb tíz ember megbetegedését okozta az újfajta koronavírus a japán partjainál karantén alá helyezett óceánjárón, közben pedig Tajvan teljes kikötőzárlatot rendelt el, mert a hajó egy héttel ezelőtt kikötött a szigeten, és utasai Tajpejben jártak városnézésen. Hongkongban is találtak lázas betegeket egy hajó utasai között - két kikötőt lezártak.
2020.02.02. 16:17

Koronavírus - Tünetmentesek a Vuhanból érkező magyarok

Nem sokkal fél 3 után megérkezett Franciaországba az a repülő, amely mások mellett azt a hét magyar állampolgárt is hozta, akik úgy döntöttek, hogy szeretnének hazatérni a lezárt kínai tartományból.
2020.01.21. 06:00

Küszöbön a brexit, fontos tudnivalók a Nagy-Britanniában maradó magyaroknak

Bár a hónap végén megtörténik a brexit első lépése, a tényleges változások csak jövő év január elsejétől lesznek érzékelhetők a mindennapi életben – mondta az InfoRádió Brüsszeli hét című műsorában a Bruxinfo elemzője. Azért vannak még teendői a maradást fontolgató magyaroknak.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018