eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Előkészületek a Világgazdasági Fórum 52. találkozójának otthont adó davosi kongresszusi központban 2023. január 15-én, az esemény kezdete előtti napon.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Gian Ehrenzeller

Száznál is több milliárdos próbálja megmenteni a világot - kezdődik a davosi Világgazdasági Fórum

Az oroszokat viszont nem hívták meg a világ talán legfontosabb gazdasági tanácskozására.

Több mint 100 ország képviselői, köztük több mint 50 állam- és kormányfő a világot sújtó élelmiszer-, energia- és egyéb válságok megoldásának módjait vitatják meg Davosban. Az 53. találkozónak a biztonságtól a környezetig terjedő kérdéseket felölelő megbeszéléseit az "Együttműködés a megosztott világban" téma fogja össze.

A fórum előestéjén közzétett, globális kockázatokról szóló WEF-jelentés szerint a következő két évben a fő veszély "a megélhetési költségek növekedésének válsága" lesz. A második helyen a "természeti katasztrófák és szélsőséges időjárási események", a harmadik helyen a "geogazdasági konfrontáció" áll.

Összességében több mint 2700 résztvevő érkezése várható Davosba, köztük 116 milliárdosé,

ami 40 százalékkal több, mint 10 évvel ezelőtt.

Indiát 13 milliárdos képviseli majd, köztük Gautam Adani szénmágnás, akinek a vagyona tavaly 44 milliárd dollárral gyarapodott, az Egyesült Államokat pedig 33 küldött. Az eseményen 18 milliárdos vesz részt európai országokból.

A davosi fórum január 20-ig tart.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×