INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

davos

2022.05.25. 09:58

Davosi tanulság: Kínához sem kellene túl közel kerülni

Az értékrend fontosabb, mint a profit – figyelmeztette a világ üzleti vezetőit a davosi fórumon a NATO főtitkára, aki óvott a szoros kínai és orosz gazdasági kapcsolatoktól. Az EU első embere pedig azt mondta: Moszkva fegyverként használja fel az élelmiszert.
2022.05.24. 16:55

Jens Stoltenberg: a szabadság fontosabb a szabadkereskedelemnél

A nyugati államoknak nem szabad odaadniuk a hosszú távú biztonságukat pillanatnyi gazdasági nyereségért cserébe, legyen szó akár szénhidrogénekről, akár a mesterséges intelligencia fejlesztéséről – jelentette ki a NATO-főtitkár a Davosi Világgazdasági Fórumon, "autoriter államnak" nevezve Kínát és Oroszországot.
2022.05.23. 14:26

Baljós jelzés érkezett Davosból

A globális olajpiacok előtt álló kihívásokról beszélt a Nemzetközi Energia Ügynökség vezérigazgatója, kiemelve: a kínai kereslet jelentős hatással lehet a következő hónapokban.
2021.01.26. 10:42

Kína keményen üzent: új hidegháborútól óvja Amerikát

A feltörekvő államoknak adjanak nagyobb beleszólást a világ gazdasági rendszerének irányításába – ezt sürgette a kínai elnök az idei virtuális davosi világgazdasági fórumon. Hszi Csin-ping üzent az új Biden-kormányzatnak is: nem akar „új hidegháborút”.
2020.02.01. 21:02

Davosi tanulság: legalább már a klímaproblémát érzékelik a nagyok

A klímaváltozás elleni küzdelem fontosságára hívták fel a figyelmet a politika, a civil társadalom és az üzleti élet döntéshozói a svájci Davosban tartott 50. Világgazdasági Fórumon. Az InfoRádiónak nyilatkozó klímakutató szerint bár már elindult a változás, annak nagyságrendje nem elég.
2020.01.21. 07:18

Példátlan jelentés a kezdődő davosi tanácskozás előtt

A svájci Davosban ma megkezdődik az 50. Világgazdasági Fórum, amelyen az egyik legfőbb téma a környezetvédelem, a klímaváltozás elleni küzdelem lesz, egy egységes és fenntartható világ felépítésének lehetőségeiről cserélnek véleményt a kormányok nemzetközi szervezetek, az üzleti élet és a civil társadalom képviselői.
2019.01.25. 16:01

Az internetes kereskedelem szabályozására készül a WTO

Tárgyalások indulnak tavasszal az Európai Unió és további közel ötven ország között a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) égisze alatt az elektronikus kereskedelem szabályozásának javításáról - jelentette be pénteken a davosi Világgazdasági Fórumon Cecilia Malmström uniós kereskedelmi biztos.
2019.01.25. 14:27

Halálos veszélyre figyelmeztetett Soros György

A magyar származású amerikai üzletember a davosi Világgazdasági Fórumon azt mondta, halálos veszélyt jelentenek a szólásszabadságra azok a kínai erőfeszítések, hogy a digitális technológia segítségével ellenőrizzék a társadalmat a világban. Pekingben alaptalannak minősítették az üzletember szavait.
2019.01.22. 08:50

Borúlátók lettek a vezérigazgatók is

Szinte minden országban csökkent a globális gazdasági növekedésbe vetett bizalom, az óvatosság a meghatározó a PwC globális felmérése szerint, amelynek eredményeit a davosi Világgazdasági Fórumon mutatják be.
2018.01.26. 15:44

Trump bírálta a kizsákmányolókat

Éles támadást intézett az általa kizsákmányolónak nevezett kereskedelmi gyakorlatok ellen Donald Trump amerikai elnök a davosi Világgazdasági Fórumon tartott beszédében. Jelezte, hogy az Egyesült Államok nem fogja tolerálni a tisztességtelen kereskedelmet.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018