eur:
393.82
usd:
365.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Hatósági áras csirkemell a fővárosi Corvin Plazában található Príma üzletben 2022. február 1-jén. A kormány február 1-jétől több alapvető élelmiszer árát befagyasztja a tavaly október 15-ei szinten. Az élelmiszerárstop célja, hogy megvédje a magyar lakosságot a koronavírus-járvány és az elszabadult európai energiaárak miatt Magyarországra is begyűrűző élelmiszerár-növekedéstől - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK). Az élelmiszerárstop 7 terméket érint, ezek: a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej. Az árstop 2022. február 1-től május 1-ig tart.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Parragh László az ársapkák kivezetéséről beszél

Az ársapkák kivezetéséről és a beruházásokat visszafogó túlságosan magas alapkamatról is beszélt egy lapinterjúban Parragh László.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke szerint lassan meg kell tervezni az árstopok kivezetését, amely egy gazdaságpolitikai feladat.

Az MKIK vezetője úgy fogalmazott a Magyar Nemzetben, hogy az infláció és a forint árfolyamának a kedvező alakulása, a növekedés és a fogyasztás visszaesése is mind abba az irányba mutat, hogy újra kell gondolni az ársapkák fenntartását.

A gazdasági növekedésnek és fenntarthatóságnak a legnagyobb akadálya most a válságzónákra jellemző magas alapkamat, amely jelenleg tizenhárom százalék.

Megítélésem szerint ez a kamatszint egyre kevésbé indokolt

– hangsúlyozta Parragh László.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×