INFORÁDIÓ
2021. szeptember 22. szerda
Móric

mkik

2021.08.23. 16:00

A digitalizáció minden vállalkozásnak más előnyt jelenthet (x)

Több százezer hazai kisvállalkozás élhetne a díjmentes informatikai auditot és fejlesztési tanácsadást nyújtó szolgáltatással. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Modern Vállalkozások Programja tanácsadói igyekeznek mindenkihez eljutni, miközben a járvány minden korábbinál erősebben rámutatott a digitalizáció szükségességére. A fejlődési vágy mellett sokszor a kényszer viszi rá a vállalkozásokat a fejlesztésre – mondta Kott Ferenc, az MKIK Digitalizációs Kollégiumának elnöke.
2021.04.08. 08:42

Újranyitás: ezeket a javaslatokat tette most az iparkamara

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) azt javasolja, hogy amennyiben elértük a kívánt számokat, a már védettséggel rendelkező lakosság korlátozások nélkül, de ellenőrzötten élhesse életét és térjen vissza a reálgazdaságba. Egy közvélemény-kutatás alapján a lakosság megosztott a kérdésben.
2021.03.16. 18:02

Előállt a gazdaság újraindítását célzó javaslataival az iparkamara

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2021. február 4-i gazdasági évnyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felkérte a kamarát, hogy gyűjtse össze a gazdaság szereplőinek javaslatait a koronavírus-járvány okozta gazdasági problémák megoldására, és a gazdaság újraindításához rendelkezésre álló források leghatékonyabb felhasználására. Az MKIK elnöksége 15 szakterületért felelős munkacsoportot hívott életre az adott területen működő vállalkozások széles körének bevonásával. A munkacsoportok három hét alatt elkészítették javaslataikat, amelyeket az elmúlt héten eljuttatták a kormány részére.
2021.02.17. 17:08

Parragh László: a helyreállás ugyanolyan gyors lesz, mint az összeomlás volt

Március közepén-végén már elérhetik a vállalkozások a miniszterelnök által bejelentett 10 millió forintos ingyenhitelt, és korlátozás nélkül felhasználhatják majd – mondta Parragh László az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszélt az újraindulás utáni munkaerőhiányról, az építőipar lakmuszszerepéről és arról is, hogy miért nem engedik el a kamarai tagdíjat.
2021.02.15. 18:23

A nagyvállalatok optimistábbak, mint a kkv-k

Folyamatosan javuló tendenciát mutat Magyarországon az üzleti bizalom szintje a 2020. tavaszi mélypontot követően a 2021. januári adatfelvétel eredményei szerint, 2020 októberéhez képest a negyedéves konjunktúramutató a plusz 10 pontról plusz 16 pontra nőtt - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet (GVI).
2021.02.04. 10:35

Orbán Viktor: online nemzeti konzultáció indul a nyitás előtt

Április 3-ra ígért bejelentést a nyitással kapcsolatban a kormányfő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján, valamint bejelentette a válság utáni "támadás", vagyis a gazdaság újraindításának részleteit. A 2020-as gazdasági visszaesés mértéke szerinte inkább az 5, mint a 6 százalékhoz lesz közelebb, amivel Ausztriát is megelőzhetjük.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018