eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Termékek házhozszállításához használt teherautók sorakoznak a vasárnap zárva tartó bécsi úti Tesco áruháznál Budapesten 2015. március 22-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Közérdekű bejelentés után kemény bírságot kapott a Tesco

300 ezer forintra bírságolta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal a Tescót, mert két hatósági áras terméket nem tartott az egyik szabolcsi üzletében. Cukorról és étolajról volt szó.

A szabolcsi kormányhivatal határozata szerint a Tesco sem cukrot, sem étolajat nem tartott az egyik üzletében. Az áruházlánc azzal védekezett, hogy hiába rendelte meg a termékeket, azok nem érkeztek be a raktárakba, és ezért nem tud minden áruházába kellő mennyiséget kiszállítani. Egyébként az akkori pánikvásárlással indokolta az áprilisi helyzetet.

A vg.hu szerint az eset április 27-én történt, amikor a kormányhivatal közérdekű bejelentés alapján helyszíni hatósági ellenőrzést végzett a cég mátészalkai áruházában. Ekkor derült ki, hogy a hat hatósági áras termékből a Tesco kettőből nem tartott árukészletet.

A kormányhivatal megállapítása szerint az ellenőrzés napján az átlagos készletmennyiséget igazoló dokumentumok sem álltak rendelkezésre. Ez azért fontos, mert a törvény kimondja, hogy a kereskedő köteles a 2021. október 15. napján forgalmazott, az idén februártól hatósági áras termékekből naponta legalább a hét adott napjára vonatkozó 2021. évi átlagos napi mennyiséget tartani.

Korábban hasonló büntetést kapott az Aldi és a Lidl is.

A vg.hu most arról ír, hogy a napokban döntés születhet a hatósági áras termékek kivezetéséről, a részletekről pedig Kormányinfón számolhatnak be.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Kegyetlen nagy pofont kaphatnak a kempingezők

Kegyetlen nagy pofont kaphatnak a kempingezők

Jelentősen drágul hamarosan a lakóautók útdíja, miután átkerülnek az e-matrica-rendszerből az e-útdíjba, ami azt jelenti, hogy nem lehet rájuk éves matricát venni, hanem minden gyorsforgalmi úton és minden fizető főúton fizetni kell a használat és a környezetvédelmi besorolás függvényében, illetve arányában. Mindez egy olyan időszakban, amikor a HU-GO rendszerben több hullámban emelkednek majd a díjak, és jelenleg még pontosan nem is lehet tudni, mennyivel. A lakóautó-bérlés eddig is a tehetősek utazási formája volt, így a szektor vélhetően kiheveri majd a drágulást.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×