eur:
393.7
usd:
368.99
bux:
65810.85
2024. április 23. kedd Béla
Belgrád, 2018. október 11.Vásárlók a Lidl áruházlánc egyik új üzleténél Belgrádban 2018. október 11-én. A német cég ezen a napon megnyitotta első tizenhat szerbiai diszkontáruházát. (MTI/EPA/Koca Sulejmanovic)
Nyitókép: MTI/EPA/Koca Sulejmanovic

Milliókra büntették a Lidlt is

Az Aldi után a Lidl-re is több millió forintos bírságot rótt ki a fogyasztóvédelem.

A hatósági áras termékekkel volt baj a Lidl-nél is, de ezúttal nem az ár, hanem a mennyiség volt a gond – tudósít a vg.hu.

A portál szerint a Lidl több, vidéki üzletében sem volt elegendő mennyiség a rögzített áras lisztből, holott a kormány rendelete értelmében az áruház lánc minden üzletében legalább annyi ilyen terméknek kell lennie, mint amennyi 2021-ben a napi átlag volt.

A Somogy Megyei Kormányhivatal április 12-én (kedden) tartott ellenőrzést a Lidl siófoki üzletében, és ott nem talált elegendő mennyiségű, hatósági áras BL 55 búzafinomlisztet. Mivel ez már nem először fordult elő ebben a boltban, ezért a hatóság egymillió forintos bírságot szabott ki.

Az áruházlánc egyik székesfehérvári üzletében viszont egyik hatósági áras termékből sem találtak elegendő mennyiséget az ellenőrök, ezért ott 1,8 millióra büntették a céget.

A Fejér Megyei Kormányhivatal egy másik, szintén székesfehérvári Lidl üzletben pedig csirkemellfiléből nem talált eleget. Bár a bolt azzal védekezett, hogy az áru mennyisége megfelelt a napi keresletnek, az mégis kevesebb volt, mint amennyit a hatóság előírt. Emiatt a hivatal további 150 ezer forintos büntetést számlázott ki a kiskereskedelmi láncnak – írja az online gazdasági újság.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×