eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Wizz Air gépe szállította az első egészségügyi felszereléscsomagot Sanghajból. Március 23-án szálltak le Budapesten.
Nyitókép: Forrás: Wizz Air/Baranyi Róbert

Csúcs a Wizz Airnél

4,34 millió utazást regisztráltak a rózsaszínű légitársaságnál.

Megdöntötte a júniusi utasforgalmi rekordját a Wizz Air, járatain 4,34 millióan repültek az előző hónapban - közölte a légitársaság kedden az MTI-vel.

Az előző év azonos időszakához képest 179 százalékkal emelkedett a havi utasforgalom - írták.

A Wizz Air a fejlesztésekkel magyarázta a kiugró eredményt, az elmúlt években lefektetett alapok a közlemény szerint a következő évtizedben is biztosítani fogják a növekedést.

Hozzátették, hogy a légi közlekedést érintő kihívások ellenére a hálózatuk az elmúlt 12 hónap során is bővült, így már több mint

ezer útvonalat kínálnak majdnem 200 célállomásra.

A további repülőgép-megrendelésekkel az a cél is teljesülhet, hogy a Wizz Air az évtized végére 500 repülőből álló flottával rendelkezzen. Hangsúlyozták, hogy a fenntartható növekedés érdekében korszerű repülőgépeket szereztek be, így a szén-dioxid-kibocsátás utaskilométerenként számítva 25 százalékkal csökkenhet az évtized végére. A Wizz Air és beszállítójuk, az Airbus idén a hidrogénüzemű repülőgép-üzemeltetés lehetőségeinek feltárásáról írt alá egyetértési nyilatkozatot - írták. Korábbi közleményei szerint a Wizz Air már a járvány alatt készült az utasforgalom növekedésére, bár akkor, a 2020 szeptemberével zárult pénzügyi félévükben 70 százalékos csökkenéssel 6,6 millióra esett az utasaik száma. A válság előtti eredményeket a várakozásaiknak megfelelően tavaly nyáron már csaknem megismételték, amit a társaság vezetője úgy kommentált, hogy a Wizz Air az európai légitársaságok közül elsőként állítja vissza a korábbi működését.

Az idei márciussal zárult pénzügyi évben még mindig veszteséggel zártak, de az utasforgalom 10,2 millióról 27,1 millióra nőtt éves összevetésben.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×