eur:
394.06
usd:
365.7
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
A Wizz Air légitársaság repülőgépe érkezik a Liszt Ferenc-repülőtérre, fedélzetén a Kínai Vasút által a Magyar Államvasutaknak küldött 200 ezer védőmaszkból álló adományával 2020. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Összefogáshoz vezethet a felháborodás több uniós légitársaságnál

Négy légitársaság – az easyJet, a Ryanair, a Jet2 és a Wizz Air – az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetséggel (T&E) közösen azonos szabályokat szorgalmaz az európai repülőterekről induló valamennyi járatra – a szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatban.

A T&E múlt pénteki közleményében felidézte, hogy az Európai Bizottság az „Irány az 55%!” elnevezésű klímavédelmi csomagjában a légi közlekedésre vonatkozó szabályok reformját is javasolja. A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a bizottság javaslata csak az Európai Unión belüli járatokat érinti, pedig a kibocsátások több mint 60 százalékáért az EU-n kívülre induló és onnan érkező járatok felelősek.

A négy légitársaság és a T&E közös állásfoglalása szerint ahhoz, hogy a légi közlekedési ágazat 2050-re szén-dioxid-mentessé váljon, elengedhetetlen a feladatok egyenlő elosztása minden szereplő között. Nem szabad mentességeket adni, be kell vonni az EU-n kívüli célállomásokra irányuló, és onnan érkező járatokat is az EU kibocsátáskereskedelmi rendszerébe – írták.

A fentiek kapcsán a Levegő Munkacsoport közlekedési témafelelőse közölte: régóta tart a vita arról, hogy az Európai Unióból induló, illetve ide érkező interkontinentális járatokat üzemeltető társaságok ugyanazokat a terheket fizessék meg, mint ami az EU-n belül szolgáltató légitársaságokra hárul.

Mint magyarázta, az unióban van egy úgynevezett kvótakereskedelmi rendszer, mely szerint azoknak a vállalatoknak – köztük például a villamosáram-termelőknek, nagyobb petrolkémiai cégeknek –, amelyek szén-dioxidot engednek a levegőbe, ehhez kvótát kell vásárolniuk, illetve ennek egy részét ingyen kapják. Ebben az uniós karbonkereskedelmi rendszerben a légi közlekedés is benne van – tette hozzá Vargha Márton.

A szakértő szavai szerint formálódni látszik egy összefogás a környezetvédők és a csak Európán belül, vagy főleg az unión belül szolgáltató légitársaságok között, hogy most már valóban érvényesíteni kellene az említett kvótakereskedelmi „dolgot”. Tehát

azt követelik, hogy ne csak nekik kelljen megvásárolniuk, hanem valamennyi légitársaságnak, ha repülni akarnak

– tette hozzá.

Hogy megszűnik-e ez a kivételes elbánás, az Vargha Márton szerint egyelőre még kérdéses, hiszen a nemzetközi légi közlekedési szervezetnek eddig mindig sikerült kiharcolnia, hogy az interkontinentális járatokat üzemeltető légitársaságok kikerüljenek a fizetési kötelezettség alól.

A fent említett pénteki közlemény kapcsán Váradi József, a Wizz Air csoport vezérigazgatója hangsúlyozta: függetlenül a végső célállomástól, az intézkedéseknek minden járatra vonatkozniuk kell, hiszen

a szén-dioxid-kibocsátás nem áll meg az EU határainál.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×