INFORÁDIÓ 
2021. január 22. péntek
Artúr, Vince

audi

győr

klimaváltozás

napelem

szijjártó péter

Nagy bejelentés az Auditól Győrben

Nagy bejelentés az Auditól Győrben

Infostart

Az Audi Hungaria Zrt. logisztikai központjában átadták Európa legnagyobb tetőn kialakított napelemparkját.

Az 1600 négyzetméteres 36 ezer napelemből álló parkot szerdán délelőtt adták át Győrben. Az Audi Hungária négy milliárd forintos beruházása 5000 háztartás egész éves energiafelhasználását termeli meg. Peter Kossler az Audi termelésért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja szerint a gazdasági siker, és a környezetvédelem elválaszthatatlan.

"Mi kívánunk lenni a legelső, és élenjáró prémium autógyártó, amely szén-dioxid semleges. 2025-re mindegyik gyárunk mentes lesz a szén-dioxid-kibocsátástól. Csökkentjük a szénfelhasználást, csökkentjük a vízfelhasználást, olyan erőforrásokat használunk, amelyeket hatékonyan és takarékosan lehet használni, és nem utolsó sorban fokozzuk a bidiverzitást " - mondta Peter Kossler.

Karsten Wilberger az E.ON igazgatósági tagja szerint Magyarország élére állt az újrahasznosított energiahasználatnak, melynek célja a karbonsemlegesség. MInt mondta, meg kell változtatnunk az energiarendszereket az iparban ahhoz, hogy elérjük a karbonsemlegességet, tehát ilyen szempontból ez a projekt a szíve-lelke egy ilyen erőfeszítésnek.

Szíjjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter arról beszélt, hogy Magyarország élen jár a klímaváltozás elleni küzdelemben. Az ország jó úton halad a vállalása felé, hogy villamosenergia termelés 90 százaléka 2030-ra karbonsemleges legyen. Mint mondta, 21 olyan ország van a világban, amely úgy tudta növelni a gazdasági teljesítményét, hogy közben folyamatosan csökkentette a károsanyag-kibocsátását, és Magyarország e 21 ország egyike.

Nyitókép: Facebook
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018