eur:
392.91
usd:
366.41
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Megvan a kínai TikTok amerikai "táncpartnere"

Az Oracle fogja üzemeltetni Amerikában a robbanásszerűen népszerűvé vált videós applikációt.

Az Oracle amerikai szoftverfejlesztő konszern vezette konzorciumot választotta partnernek a TikTok videomegosztó applikáció egyesült államokbeli működtetéséhez a ByteDance kínai vállalatcsoport - közölte egy az ügyet jól ismerő személy, miután a vetélytárs Microsoft vasárnap éjjel bejelentette, hogy a kínai cégcsoport elutasította rivális ajánlatukat.

A ByteDance azóta folytatott tárgyalásokat a világszerte 2,2 milliárd felhasználóval rendelkező TikTok amerikai üzemeltetési jogának eladásáról, amióta Donald Trump amerikai elnök augusztusban nemzetbiztonsági okokra hivatkozva kilátásba helyezte, hogy betiltja a népszerű applikáció amerikai működését, ha azt nem adják el egy amerikai cégnek.

Az Oracle-lel kötött megállapodás nem eladás formáját ölti majd, hanem egyfajta struktúraváltásét. Az Oracle a kínai vállalatcsoport technológiai partnereként vesz majd részt az üzletben, és a TikTok amerikai felhasználóinak adatait fogja kezelni - tette hozzá a forrás, akire hivatkozva a Wall Street Journal című üzleti lap és a CNBC amerikai televíziós lánc is beszámolt a megállapodásról.

A forrás azt nem árulta el, hogy a TikTok amerikai üzemeltetésében a továbbiakban mekkora tulajdoni része lesz a ByteDance-nek és befektetőinek.

A megállapodást még az amerikai és a kínai kormánynak is jóvá kell hagynia, s egyelőre nem tudni, hogy Trump, aki azt akarta, hogy a TikTok többségi tulajdona egy amerikai technológiai cég kezébe kerüljön, áldását adja-e a tervezett megállapodásra.

Előzőleg Kína gördített akadályt az eladás elé azzal, hogy augusztus végén új szabályozást léptetett életbe, amelynek értelmében "adatelemzés alapján személyre szabott IT-technológiát" csak a kormány engedélyével lehet külföldre eladni.

Sem a ByteDance, sem az Oracle nem kommentálta a megállapodásról szóló értesülést, és a washingtoni Fehér Ház sem volt hajlandó nyilatkozni.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×