INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

használtautó

import

kereskedelem

Érdeklődők a Fővárosi Autópiacon, a XIX. kerületi Nagykőrösi úton 2013. szeptember 7-én.

Özönlenek a használt autók az országba

Infostart

Júniusban ismét havi 10 ezer fölé került a behozott használt autók száma - közölte a JóAutók.hu használt autók hirdetésével foglalkozó portál a DataHouse adatai alapján.

Az számok azt mutatják, hogy az idén júniusban a DataHouse adatai szerint 10 828 import személyautó került hazai forgalomba, ami az előző hónaphoz képest 22 százalékos, az áprilisi mélyponthoz képest pedig 43 százalékos növekedés. Ezzel a használtautó-import volumene újra közelíti a járvány kitörése előtti szintet.

A hazai autópark másik utánpótlási forrását jelentő újautó-piacon pedig 60 százalékkal nőtt egy hónap alatt az eladások száma, a májusi 6472 után a most zárult hónapban 10 355 személygépkocsi-eladás zajlott.

Nem akar most olyan mélyen a zsebébe nyúlni a vásárló

A közlemény szerint a vásárlók korábbinál nagyobb része vesz új helyett használt autót, aminek egyik oka, hogy az autógyárak termelésének újraindítása csak fokozatosan tölti újra a raktárkészleteket, a másik ok az, hogy az emberek ebben az időszakban óvatosabban költenek, kisebb hányaduk áldoz a drágábban elérhető új autókra.

A behozott használt autók közel fele öt márka közül kerül ki, ezek a piaci részesedés sorrendjében:

  1. Volkswagen12 százalékos részesedés,
  2. Opel 9,7 százalékos részesedés,
  3. Ford 9,2 százalék,
  4. Audi 6,4 százalék,
  5. Toyota 6,1 százalék.

A használtautó-import mértéke az idei első félévben 65 084 darab volt, 18 százalékkal kevesebb az előző év hasonló időszakában regisztrált 79 151-es mennyiségnél. Ugyanebben az időszakban az újautó-eladások száma 55 673 volt, több mint 25 százalékkal maradva el az egy évvel korábbi 74 548-as értéktől.

Nyitókép: Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018