eur:
393.22
usd:
367.36
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Érdeklődők a Fővárosi Autópiacon, a XIX. kerületi Nagykőrösi úton 2013. szeptember 7-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Özönlenek a használt autók az országba

Júniusban ismét havi 10 ezer fölé került a behozott használt autók száma - közölte a JóAutók.hu használt autók hirdetésével foglalkozó portál a DataHouse adatai alapján.

Az számok azt mutatják, hogy az idén júniusban a DataHouse adatai szerint 10 828 import személyautó került hazai forgalomba, ami az előző hónaphoz képest 22 százalékos, az áprilisi mélyponthoz képest pedig 43 százalékos növekedés. Ezzel a használtautó-import volumene újra közelíti a járvány kitörése előtti szintet.

A hazai autópark másik utánpótlási forrását jelentő újautó-piacon pedig 60 százalékkal nőtt egy hónap alatt az eladások száma, a májusi 6472 után a most zárult hónapban 10 355 személygépkocsi-eladás zajlott.

Nem akar most olyan mélyen a zsebébe nyúlni a vásárló

A közlemény szerint a vásárlók korábbinál nagyobb része vesz új helyett használt autót, aminek egyik oka, hogy az autógyárak termelésének újraindítása csak fokozatosan tölti újra a raktárkészleteket, a másik ok az, hogy az emberek ebben az időszakban óvatosabban költenek, kisebb hányaduk áldoz a drágábban elérhető új autókra.

A behozott használt autók közel fele öt márka közül kerül ki, ezek a piaci részesedés sorrendjében:

  1. Volkswagen12 százalékos részesedés,
  2. Opel 9,7 százalékos részesedés,
  3. Ford 9,2 százalék,
  4. Audi 6,4 százalék,
  5. Toyota 6,1 százalék.

A használtautó-import mértéke az idei első félévben 65 084 darab volt, 18 százalékkal kevesebb az előző év hasonló időszakában regisztrált 79 151-es mennyiségnél. Ugyanebben az időszakban az újautó-eladások száma 55 673 volt, több mint 25 százalékkal maradva el az egy évvel korábbi 74 548-as értéktől.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×