eur:
394.64
usd:
365.36
bux:
64831.02
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A Magyar Telekom épülő székházának makettje Budapesten 2017. november 30-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Jókora summát fizet ki osztalékként a Magyar Telekom

Az igazgatóság döntése alapján a Magyar Telekom 20,8 milliárd forint osztalékot fizet ki az előző évi tevékenysége után. Május 31-ig eldől, hogy kérik-e a részvényesek az osztalékot is érintő közgyűlés összehívását.

A Magyar Telekom igazgatósága közgyűlési hatáskörben eljárva törzsrészvényenként 20 forint osztalék, összesen több mint 20,8 milliárd forint kifizetéséről határozott pénteken - írta az MTI a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatás alapján.

Az igazgatóság 1228,87 milliárd forint főösszeggel és 44,5 milliárd forint adózott eredménnyel jóváhagyta a társaság nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti 2019-es konszolidált beszámolóját.

Az igazgatóság 1132,65 milliárd forint főösszeggel és 39,33 milliárd forint adózott eredménnyel jóváhagyta a társaság nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint elkészített 2019-es egyedi beszámolóját.

A társaság a 20,85 milliárd forint osztalékot a 39,33 milliárd forint egyedi éves beszámoló szerinti adózott eredményből fizeti ki, a fennmaradó 18,47 milliárd forintot pedig eredménytartalékba helyezi.

Az osztalék kifizetésének első napja 2020. június 17.

A Magyar Telekom tájékoztatásában jelezte, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napos jogvesztő határidőn belül a szavazatok legalább 1 százalékával rendelkező részvényesek kérhetik a közgyűlés összehívását az igazgatóság által meghozott határozatok utólagos jóváhagyása miatt. A beszámolóról és az adózott eredmény felhasználásáról szóló döntések utólagos jóváhagyása miatt is e szerint kezdeményezhető a közgyűlés összehívása, azzal az eltéréssel, hogy a részvényeseket a közgyűlés összehívásának kezdeményezési joga május 31-ig illeti meg.

Ha a szavazatok legalább 1 százalékával rendelkező részvényesek május 31-ig kezdeményezik a közgyűlés összehívását, az osztalék kifizetésére csak azt követően kerülhet sor, hogy a beszámolót és az osztalék kifizetését a társaság közgyűlése utólagosan jóváhagyta.

A Magyar Telekom részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a pénteki kereskedést 366 forinton zárta a papír. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb ára 464 forint, a legalacsonyabb 335 forint volt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában vegyes, Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma a magyar bérstatisztikákat is megismerjük a KSH jóvoltából, illetve demográfiai statisztikákat is közzétesz a hivatal. A szálláshelyek forgalmát is ismerteti a szervezet. Érkeznek az amerikai folyamatban levő lakáseladások, de ennél fontosabb, hogy az USA-ban az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×