eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
A Magyar Telekom épülő székházának makettje Budapesten 2017. november 30-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Jókora summát fizet ki osztalékként a Magyar Telekom

Az igazgatóság döntése alapján a Magyar Telekom 20,8 milliárd forint osztalékot fizet ki az előző évi tevékenysége után. Május 31-ig eldől, hogy kérik-e a részvényesek az osztalékot is érintő közgyűlés összehívását.

A Magyar Telekom igazgatósága közgyűlési hatáskörben eljárva törzsrészvényenként 20 forint osztalék, összesen több mint 20,8 milliárd forint kifizetéséről határozott pénteken - írta az MTI a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatás alapján.

Az igazgatóság 1228,87 milliárd forint főösszeggel és 44,5 milliárd forint adózott eredménnyel jóváhagyta a társaság nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti 2019-es konszolidált beszámolóját.

Az igazgatóság 1132,65 milliárd forint főösszeggel és 39,33 milliárd forint adózott eredménnyel jóváhagyta a társaság nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint elkészített 2019-es egyedi beszámolóját.

A társaság a 20,85 milliárd forint osztalékot a 39,33 milliárd forint egyedi éves beszámoló szerinti adózott eredményből fizeti ki, a fennmaradó 18,47 milliárd forintot pedig eredménytartalékba helyezi.

Az osztalék kifizetésének első napja 2020. június 17.

A Magyar Telekom tájékoztatásában jelezte, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő 30 napos jogvesztő határidőn belül a szavazatok legalább 1 százalékával rendelkező részvényesek kérhetik a közgyűlés összehívását az igazgatóság által meghozott határozatok utólagos jóváhagyása miatt. A beszámolóról és az adózott eredmény felhasználásáról szóló döntések utólagos jóváhagyása miatt is e szerint kezdeményezhető a közgyűlés összehívása, azzal az eltéréssel, hogy a részvényeseket a közgyűlés összehívásának kezdeményezési joga május 31-ig illeti meg.

Ha a szavazatok legalább 1 százalékával rendelkező részvényesek május 31-ig kezdeményezik a közgyűlés összehívását, az osztalék kifizetésére csak azt követően kerülhet sor, hogy a beszámolót és az osztalék kifizetését a társaság közgyűlése utólagosan jóváhagyta.

A Magyar Telekom részvényeivel a BÉT prémium kategóriájában kereskednek, a pénteki kereskedést 366 forinton zárta a papír. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb ára 464 forint, a legalacsonyabb 335 forint volt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 26. 19:20
×
×
×
×