eur:
394.4
usd:
363
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Halaszthatatlan karbantartások miatt áramszünet lesz több helyen is

A következő hetekben az ország és Budapest több pontján is áramszünetek várhatóak az Elmű-Émász hálózatán karbantartási munkálatok miatt. Ez az otthonaikba kényszerült diákok, és a távmunkában dolgozók számára is kényes helyzetet teremt, mivel ilyenkor előfordulhat, hogy az internetszolgáltatás is szünetel.

Átfogó, "nem halasztható" karbantartási munkálatokat végez a következő két hétben az Elmű Budapesten, így számos kerületben hosszabb-rövidebb áramszünetekre kell készülni - írta a Portfolio.hu. A lap az Elmű Hálózati Kft. honlapján elérhető információkra hivatkozva azt írja, a munkálatok többnyire csak pár órát vesznek igénybe, bizonyos területeken ugyanakkor csaknem tíz órán át tartó áramszünetet jelent.

Ennek kezelésére mind a digitális oktatásban, mind a munkahelyeken készülni kell, mivel ilyenkor előfordulhat, hogy a vezetékes internetszolgáltatás is szünetel.

A lap szerint egy néhány órás áramkimaradást egy feltöltött akkumulátorú laptoppal gond nélkül át lehet vészelni, de egy 8-9 órás áramszünet már más, nem beszélve azokról, akik asztali számítógépen vagy egyéb, elektromos áramot fogyasztó gépen dolgoznak. Sok helyen a fűtés is villamos energiával működik, és persze az áram a háztartási berendezések működtetéséhez is elengedhetetlen.

A járvány miatt a kritikus infrastruktúra, a zavartalan szolgáltatás biztosítása különösen felértékelődik, ezek a munkálatok pedig nem halaszthatóak

- mondta a lapnak Boross Norbert, az Elmű-ÉMÁSZ kommunikációs igazgatója. Büszkék vagyunk arra, hogy az energiaszolgáltatás két világháború, egy forradalom és számos természeti katasztrófa idején során is folyamatosan üzemelt. Elődeinkhez méltóan mi is helyt fogunk állni. - tette hozzá az igazgató.

Minden más halasztható munkát a dolgozók egészsége védelmében halasztanak, az óraleolvasást felfüggesztették, az ügyfélszolgálatokon a személyes ügyfélfogadást felfüggesztették, az ügyfeleket epdig arra kérték, hogy a mérőóraállásokat elektronikusan jelentsék be, illetve amit csak lehet, online, telefonon és postai úton intézzenek.

Fokozott biztonsági és higiéniás intézkedések mellett történik a biztonságos hálózati üzemvitelhez kapcsolódó feladatok, karbantartások elvégzése, a fogyasztói csatlakozóvezetékek építése és új bekapcsolások, a vezetéképítések és ezek tervezési munkái, a műszaki átadás-átvétel, a szakfelügyelet biztosítása, illetve az alkatrész- és eszközutánpótlást biztosító saját raktárak működtetése. A társaságcsoport vállalta, hogy

egyetlen lakossági ügyfélnél sem kapcsolja ki tartós számlatartozás miatt az áramot.

Áramszünettel járó karbantartási munkálatokra a következő két hétben nem csak a fővárosban, de az Elmű-ÉMÁSZ társaságcsoport szolgáltatási területéhez - Budapesten és agglomerációjában, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyékben, valamint Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megye egyes részein - tartozó más településeken is lehet számítani. A budapesti és egyéb, az Elmű-ÉMÁSZ területén végzendő, esetlegesen áramszünettel járó karbantartási munkálatok helyéről és idejéről itt található bővebb információ.

Az E.On szolgáltatási területein várható tervezett áram- és gázszünetekről a társaság által üzemeltetett online térképen a településnevet beírva lehet tájékozódni.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

A határidős részvényindexek állása alapján esés jöhet az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×