INFORÁDIÓ
2022. december 5. hétfő
Vilma

home office

2022.06.17. 14:46

Távmunkában dolgozik? Itt egy hasznos dokumentum

Júniustól emelkedtek törvényi szintre a távmunka veszélyhelyzet idején alkalmazott szabályai. Az egyszerűsítéseknek köszönhetően javulhatnak az otthonról dolgozók munkakörülményei, csökkenhetnek az egészségügyi kockázatok. A munkavédelmi előírások betartását részletes tájékoztató könnyíti meg a munkáltatók és munkavállalók számára - közölte a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM).
2022.05.27. 15:24

Megszűnik az otthoni munkáért fizethető rezsiátalány

2022. június 1-jétől megváltozik a távmunka, a home office szabályozása. A rendeleti szabályok törvényi szintre emelkednek és a Munka törvénykönyve részévé válnak – mondta az InfoRádiónak az RSM Legal ügyvédje.
2022.05.06. 06:37

Új dologra figyelnek oda nagyon az álláskeresők, lépett sok munkáltató is

A munkahelyváltás legfőbb ösztönzőjének a dolgozók 86 százaléka ugyan még mindig a magasabb munkabért jelölte meg, a válaszadók 46 százaléka a legfontosabb motivációk között a rugalmasabb munkavégzést és munkaidőt, 32 százalékuk pedig a home office lehetőségét említette - derül ki a Profession.hu reprezentatív felmérésből.
2022.04.29. 06:15

Melók, amelyeket csak munkahelyen lehet elvégezni

Vannak olyan munkák, illetve munkakörök, amelyeket nem lehet, illetve meglehetősen nehézkes otthonról betölteni. Ezek közé tartozik például a dolgozók oktatása - derül ki a CBRE ingatlantanácsadó cég felméréséből.
2022.04.26. 06:26

Anyagiasabbak lettek a Z-generáció tagjai

A fizetés is bekerült a legfontosabb szempontok közé azon a felmérésen, amelyen a Schönherz Iskolaszövetkezet készített a Z-generáció munkával, illetve megélhetéssel kapcsolatos elvárásairól. A 18 és 25 év közötti korosztályt utoljára öt éve szondáztatták meg, akkor még a felnőttekhez méltó bánásmód volt az első, ami idén a kilencedik helyre csúszott vissza.
2021.10.27. 13:54

Elmaradt a home office-forradalom

A tavalyi lelkesedés után úgy tűnik, hogy elmarad a home office, vagyis az otthoni munkavégzés forradalma, derül ki abból a kutatásból, amelyet a svéd Kinnarps nemzeti üzleti szolgáltató végzett nemrég. A felmérésben csaknem 240 magyar vállalat- és HR-vezetőt kérdeztek meg – mondta az InfoRádiónak a cég üzleti és szolgáltatási vezető, a kutatás egyik szervezője.
2021.10.16. 07:50

Elvárás lett a home office lehetősége álláskeresésnél

A munkavállalók – azokon a területeken, ahol lehetőség van rá – szeretnének hibrid munkarendben, azaz az irodából és otthonról is dolgozni, amire már az állásinterjúk során is rákérdeznek – derül ki egy friss kutatásból, ami szerint a home office a koronavírus-járvány után is jelen marad valamilyen formában. Az InfoRádió a Telenor szervezetfejlesztési vezetőjét kérdezte.
2021.10.05. 12:04

A home office mindent (is) felborít!

Az elmúlt másfél évben a bizonytalanság vált a legbiztosabbá. Minden héten bizonytalanul indultunk munkába azzal a gondolattal, hogy vajon ezen a héten még minden nap bemegyünk, vagy hamarosan újra a home office, esetleg a hibrid munkarend válik megszokottá.
2021.08.23. 16:00

A digitalizáció minden vállalkozásnak más előnyt jelenthet (x)

Több százezer hazai kisvállalkozás élhetne a díjmentes informatikai auditot és fejlesztési tanácsadást nyújtó szolgáltatással. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett Modern Vállalkozások Programja tanácsadói igyekeznek mindenkihez eljutni, miközben a járvány minden korábbinál erősebben rámutatott a digitalizáció szükségességére. A fejlődési vágy mellett sokszor a kényszer viszi rá a vállalkozásokat a fejlesztésre – mondta Kott Ferenc, az MKIK Digitalizációs Kollégiumának elnöke.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018