INFORÁDIÓ
2021. július 25. vasárnap
Jakab, Kristóf

államkötvény

ákk

befektetés

koronavírus

Nem tolongtak a hosszú lejáratú magyar kötvényekért

Nem tolongtak a hosszú lejáratú magyar kötvényekért

Infostart

A tervezett 60 milliárd forint helyett mindössze 17 milliárdért adott el állampapírokat az Államadósság Kezelő Központ. Tíz és húsz éves államkötvényt nem is értékesítettek a csütörtöki aukción. Az ötéves papíroknál egy nap alatt 14 bázisponttal emelkedett a referenciahozam.

Bár idén eddig minden állampapír aukción túljegyzés volt, ezúttal a koronavírus miatti tőzsdepánik kellős közepén alig érkezett ajánlat a felkínált papírokra - írta a Napi.hu. A terv szerint 60 milliárd fornt összértékben bocsátottak volna ki öt-, tíz- és húszéves államkötvényeket. Az elsődleges forgalmazóktól ennek a felére sem érkezett be ajánlat.

Csütörtökön az ötéves hitelpapírra kevesebb mint 18 milliárd forintnyi ajánlat érkezett be, ebből 17 milliárdot fogadott el az ÁKK 1,46 százalékos átlaghozammal. Ez 14 bázisponttal magasabb a tegnapi referenciahozamnál.

A tízéves kötvényre alig több mint 10 milliárd forintnyi ajánlatot nyújtottak be, az összesen 19 ajánlatból egyetlen egyet sem fogadott el az ÁKK. A húszéves kötvényre tíz ajánlat volt 2,725 milliárd forint értékben, de ezeket sem fogadta el a központ.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018