eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Bevásárlókocsik a győri Tesco hipermarket áruház előtt 2017. szeptember 8-án. Az áruházlánc sajtóosztályának tájékoztatás szerint az áruházak többsége a dolgozók egy részének sztrájkja ellenére továbbra is nyitva tart.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Ismét sztrájkhelyzet van a Tescónál

Összeomolhat az áruházlánc 16 ezer munkavállalójának bérezési rendszere, miután Győrben sztrájkhelyzetet hirdetett a fizetésekkel és a tb-vel kapcsolatos feladatokat ellátó, 40 tescós alkalmazottat foglalkoztató irodaközpont - értesült a Magyar Idők.

A lap azt írja, hogy a tescós alkalmazottak bérszámfejtését, a cég foglalkoztatással kapcsolatos bevallásait összeállító győri irodaközpont 40 munkatársa csütörtökön bejelentette, hogy sztrájkbizottságot alakítottak, és amennyiben a multicég nem teljesíti a követeléseiket, azonnali hatállyal leteszik a munkát, lebénítva a teljes rendszert.

Az érintettek karácsony előtt tudták meg, hogy a jövőben nincs szükség a munkájukra. Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke, aki a sztrájkbizottság tagja is a lapnak elmondta, a karácsony előtt váratlanul bejelentett átszervezés kapcsán semmilyen konkrétumot nem árultak el nekik, még azt sem tudják, pontosan mikortól kell felállniuk az íróasztal mellől.

A szakszervezeti vezető hozzátette, a bérszámfejtési csoport zökkenőmentes működése a tb-kifizetőhelyként is működő vállalat valamennyi dolgozójának megélhetését biztosítja, ha tehát nem sikerül megállapodniuk a céggel, akár már a következő hónapban problémák léphetnek fel a fizetések teljesítésében, valamennyi tescós esetén. A Magyar Idők azt írja, hogy ez 16 ezer munkavállalót érinthet.

Még decemberben jelentette be az áruházlánc, hogy közép-európai piacai – Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia – támogatására ez év elején üzleti szolgáltatóközpontot hoz létre Budapesten. Ez azzal jár, hogy a Győrben lévő irodaközpont megszűnik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×